Haberler

STM Dünya Drone Yarışı’nda sıralama belli oldu

Türkiye’nin önde gelen savunma şirketlerinden STM sponsorluğunda gerçekleştirilen STM Dünya Drone Yarışı’nda şampiyonalar belli oldu. İlk üçte yabancı sporcular yer alırken organizasyona 22 ülkeden 32 takım katıldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, askeri deniz platformlarından taktik mini İHA sistemlerine, siber güvenlikten uydu ve uzay teknolojilerine kadar geniş bir alanda ürün ve çözümler geliştiren STM, genç ve dinamik vizyonu ile yürütücülüğünü üstlendiği STM World Drone Cup’ta dünyanın en iyi drone pilotlarının mücadelesine de destek oldu.

Dünyanın En İyi Drone Pilotları İstanbul’da Buluştu

STM World Drone Cup 2021’de Meksika’dan Rusya’ya, Almanya’dan Amerika’ya  22 Ülkeden 32 Sporcu yarıştı. Ülkemizi ise yarışlarda Atakan Mercimek (15), Doruk Cengiz (11), Batu Erilkun (13) ve Hüseyin Ablak (25)’den oluşan 4 drone pilotu temsil etti. STM World Drone Cup ilk gün yarışmacıların parkuru tanımaları için deneme uçuşları ile başladı. İkinci gün sıralama turları koşuldu. Sıralamalar sonunda oluşan eleme gruplarında, 32 pilot finale çıkabilmek için ter döktü. Büyük Final’de birinciliği Amerika’dan Evan Turner üstlenerek 30.000 TL’lik ödülün sahibi oldu. Lichtenstein’dan katılan Marvin Schapper ikinci olarak 20.000 TL, Fransa’dan katılan Killian Rousseau ise üçüncü sıraya yerleşerek 10.000 TL ödül kazandı.

Dünyanın en iyi dron pilotlarını İstanbul’a getiren STM World Drone Cup, 26 Eylül Pazar günü düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

‘‘Türkiye’yi milli teknolojiler üreten bir ülkeye dönüştürmek gençlerin ellerinde’’

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, deniz platformlarından taktik mini İHA sistemlerine, siber güvenlikten uydu ve uzay teknolojilerine kadar uzanan geniş bir alanda ülkemize hizmet eden bir şirket olmanın yanı sıra,  World Drone Cup gibi dünyanın en yetenekli pilotlarını bir araya getiren uluslararası bir organizasyonun yürütücülüğünü üstlenmekten gurur duyduklarını belirtti.

Güleryüz, 4 gencimizin de ülkemizi, dünyanın bu en büyük drone yarışı organizasyonunda temsil ederek gururlandırdığını ve bu alanda gençlerimize yönelik desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi. TEKNOFEST İstanbul’da yer alarak çocuklar ve gençlerle buluşmanın STM için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Güleryüz; “Şirket olarak sahip olduğumuz dinamik yapıyı her fırsatta hem kendimizi hem de sektörümüzü ileri taşımak üzere kullanıyoruz. Türkiye’yi milli teknolojiler üreten bir ülkeye dönüştürmek gençlerimizin ellerinde. Biz de bunun bilincinde olan bir şirket olarak bilgi ve mühendislik birikimimizi paylaşmak üzere gençlere ulaşmayı çok önemsiyoruz.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu