HavayollarıŞeref SezginYazarlar

Lufthansa City yeniden sefere başlıyor filo A220’lerle büyüyecek

Lufthansa’nın yeni yan kuruluşu City Airlines, bugün itibari ile seferlerine başladı. İlk uçuş Münih’ten Birmingham’a düzenlendi. Şirket, mevcut A320 uçaklarını yanı sıra büyümesini Airbus’ın bölgesel yolcu uçağı A220 serisi ile gerçekleştirecek. Havayolu toplam 40 adet A220 siparişi verdi.

Bir dönem Lufthansa uçuş operasyonuna bölgesel seferlerle destek veren City ile farklı markalaşmaya gitmişti. Bu fikir 2022’de tekrar gündeme gedi ve Lufthansa City Airlines kuruldu.

Bölgesel olarak küçük şehirlerden Lufthansa’nın ana merkezleri Frankfurt ve Münih’e sefer yapacak yapının kısa süre içinde Airbus A320neo serisi ile Birmingham, Düsseldorf, Köln, Hannover ve Bremen rotalarında uçuş yapar hale gelecek. Filoya katılacak ikinci uçak A319 ise 27 Temmuz’dan itibaren Bordeaux, Hamburg ve Berlin’e bağlanacak.

Filo ilk etapta 5 uçak

Lufthansa, bu yıl filosuna beş adet A320 ailesi uçağı eklemeyi planlıyor. Sayı gelecek yıl daha da artacak. Asıl büyüme ise teslimatları 2026’da gerçekleştirilecek A220’lerle gerçekleşecek.

Airbus’ın Kanadalı imalatçı Bombardier’den satın aldığı C Series’in çevrimi ile oluşturulan A220 ailesi, düşük maliyetleri ile dikkat çekiyor. Lufthansa City Airlines, 2026’dan itibaren filo yapısında A320 serisini A220’lerle değiştirecek.

Lufthansa City Airlines İşletme Müdürü Jens Fehlinger, “Lufthansa City Havayolları, Münih ve Frankfurt’tan Avrupa kısa ve orta mesafe hatlarında uçuş yapacak. Bu adım, Almanya’yı bir havacılık merkezi olarak güçlendirecek ve çok sayıda cazip iş yaratacak. Verilen uçak siparişleri ile Lufthansa Grubu önemli bir yatırım yapıyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu