Havayolları

Kanada’dan Türk öğrenciler getiriyor

Corona (COVID-19) virüsü nedeni ile Türkiye ile Kanada arasındaki uçuşların iptal olması sonrası Kuzey Amerika’da eğitim gören 200’e yakın Türk öğrencinin Türkiye’ye tahliye operasyonu, Pakistan Havayollarına (PIA) ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı ile 8 Nisan’da yapılacak.

PK 784 uçuş numarası ile Toronto’dan kalkacak PIA uçağının Ankara Esenboğa Havalimanı’na inişi planlanıyor. 

Uçuş için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl, “Bu önemli tahliye organizasyonu Pakistan ve Türkiye arasındaki iyi ilişkiler sonucu Pakistan Hükümeti ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda organize edildi. Türkiye İslamabad Büyükelçiliği, Toronto Başkonsolosluğu, Pakistan Dışişleri Bakanlığı ve Pakistan Havayolları ile koordineli olarak icra edilecek” dedi.

Orada mahsur kalan öğrencilerin taşınmasını gerçekleştirecek ilgili uçak Kanada yerel saati ile 8 Nisan 2020 saat 19:00’da Toronto’dan kalkacak ve 09 Nisan 2020 12:45 saatinde Ankara Esenboğa Havalimanına inecek. Yurda getirilen öğrencilerimiz 14 gün Türkiye Sağlık Bakanlığının belirleyeceği yurtlarda karantinaya alınacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu