Havayolları

Freebird filosu 14 uçağa çıktı

Gözen Holding bünyesindeki havayolu şirket Freebird, filosunu envanterine aldığı yeni uçağı ile büyütüyor. TC-FHF tescilli Airbus A320 tipi uçak önceki gün filoya katıldı.

Yeni uçakla birlikte şirketin toplam yolcu uçağı filosu 14’e çıkmış oldu. Airbus A320 ve A321 serisi uçaklar işleten Freebird’ün hem Türk tescilli hem de Malta tescilli iki havayolu şirketi bulunuyor.

Uçakla ilgili olarak Freebird’ten şu açıklama yapıldı:

“TC-FHF olarak tescil edilen en yeni uçağımızı Freebird Havayolları ailesine katmaktan heyecan duyuyoruz! Bu ilaveyle birlikte kardeş şirketimiz Freebird Airlines Europe ile birlikte 14 uçağımızı gururla işletiyoruz.

Bu genişleme, tüm yolcularımız için güvenli, güvenilir ve konforlu uçuşlar sağlamaya olan bağlılığımızı göstermektedir. En yeni uçağımız TC-FHF ile olağanüstü hizmet sunmaya devam etmek için sabırsızlanıyor ve herkese bizimle güvenli ve keyifli yolculuklar diliyoruz”

2000 yılında kuruldu

Havacılıkta temsil gözetimden güvenliğe, yazılımdan yer operasyonuna kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren Gözen Holding bünyesindeki Freebird Havayolları 2000 yılında faaliyetlerine başladı.

İlk üç uçak, 2001’de alındı. Uzun süre MD83’leri kullanan Freebird daha sonra Airbus A320 ailesine geçti.

Türkiye merkezli olan şirketin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen tarifeli-tarifesiz yolcu ve kargo taşıma ile bakım yetkisi bulunuyor. Havayolunun Malta merkezli şirketi ise Freebird Europe Airlines adını taşıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu