Havayolları

Emirates’ten son A380’lere premium ekonomi

Dünyanın en büyük Airbus A380 yolcu uçağı filosuna sahip Emirates, yeni nesil premium ekonomi koltuklarını tanıttı. Bu koltuklar şirketin teslim alacağı son 3 A380 uçağına uygulanacak. Bu teslimatın ardından Airbus A380 imalat hattını kapatacak.

Ekonomi ile business arasında yer alan yeni koltuklar ile Emirates bu konudaki talebi karşılamayı hedefliyor. Ekonomiden daha fazla konfor arayan ancak business class ücreti ödemek isteyen yolculara hitab eden sınıf, A380’de toplam 58 koltuktan oluşuyor.

Bu sınıf, A380 uçağının alt katında ön bölümde yer alacak. Her koltuk yan tasarımı ile yolcuya özel alan oluşturuyor. Oturum düzeni ise 2-4-2 olarak planlandı. Özellikle 4’lü orta koltukların aileler tarafından tercih edilmesi bekleniyor.

Recoro imalatı “Sleeperetes” tipi koltukların bacak mesafeleri ise 38 inch (yaklaşık 96,52 cm) olarak planlandı. Koltukların yan tarafında ise business’ta olduğu gibi içeceklerin yer aldığı bir bölüm bulunuyor.

DOĞRU ZAMANLAMA MI?

Havacılık tarihi en zorlu krizi ile yüzleşirken bu tür yatırım için “Doğru zaman mı” sorusu için uzmanlar kriz zamanında yapılacak yatırımın en iyi cevap olduğuna dikkat çekiyor. Emirates uzun süredir beklenen premium tasarımı ile bu konudaki boşluğa hitap etmek isterken bir yandan da imajı imalatının sona erecek olmasıyla zedelenen Airbus A380 uçaklarına son bir makyaj yapacak.

Şirket aynı zamanda İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri arasında tekrar uçuşların başlamasıyla birlikte Türk Hava Yolları’nın ciddi pay aldığı Tel Aviv çıkışlı ABD ve Uzakdoğu pazarında da ciddi bir rekabete hazırlanıyor. THY’nin Emirates ile birlikte İsrail pazarındaki önemli rakibi başkent Abu Dhabi’den uçan Etihad Havayolları olacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. THY çok konuda eleştirilebilir elbet. Oysa bu uçakları almamakla gerçekten ileri görüşlü davrandılar. zaten yapımcısı da aradığını hiç bulamadı. Nitekim yeni müşterisi de yok. Premium economy filan gibi makyajlar can çekişmeyi belki, o da çok belki, biraz daha uzatacak, ama sonuç değişmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu