HavayollarıKargo

Emirates THY’nin peşinde… 5 adet Boeing 777F siparişi verdi

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Türk Hava Yolları’nın verdiği 4 adetlik Boeing 777F tipi kargo uçağı siparişinin ardından Boeing ile anlaşma yaptı. Emirates’in kargo şirketi SkyCargo, 5 adet 777F tipi kargo uçağı almak üzere kontrat imzaladı.

Boeing’in verdiği bilgiye göre bu satın alma, Emirates’in sipariş defterindeki 777F sayısını 10’a çıkartırken toplam 777 uçak sipariş sayısını da 245’e çıkardı.

Alım ile ilgili olarak Emirates Havayolları Grup Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şunları söyledi:

“Hem yolcu hem de kargoya olan talebin artmasıyla birlikte Dubai’nin küresel bir ticaret merkezi olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Boeing 777’nin ek kapasitesine yapılan bu yatırım, müşteri talebini karşılamamıza olanak tanıyor. Aynı zamanda da uzun vadeli stratejik büyüme planımızda ileri bir adım atıyoruz” dedi.

102 ton kargo kapasiteli

Boeing 777 kargo uçağı, 102 metrik ton (112 ton) azami yük taşıma kapasitesi ve 9.200 kilometre (4.970 deniz mili) menzili ile dünyanın en kabiliyetli çift motorlu kargo uçağı olma özelliğine sahip.

265’ten fazla teslimatla 777 kargo uçağı, Boeing’in tüm zamanların en çok satan kargo uçağıdır. Kargo uçaklarında sektör lideri olan Boeing, yeni üretim ve dönüştürülmüş uçaklar da dahil olmak üzere dünya çapındaki özel kargo uçağı kapasitesinin %90’ından fazlasının tedarikçisi konumunda.

Emirates SkyCargo kapasitesi yüzde 30 artacak

Emirates SkyCargo, yeni uçak teslimatları ile birlikte 2026 yılına kadar ana güverte kargo kapasitesini yüzde 30 artıracak. Halen Emirates’in kargo uçağı filosu, 777F olarak adlandırılan doğrudan kargo uçağı olarak imalattan çıkanlar, daha sonra kargoya dönüştürülen 777’lerin yanı sıra Boeing 747’lerden oluşuyor.

Bu adımla birlikte Emirates SkyCargo filosu toplam 17 uçağa çıkacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu