HaberlerHavayolları

Corendon’un Kaliningrad seferleri iptal

Avrupa’da hem Hollanda hem de Malta’da havayolu olan Antalya merkezli Corendon’un Kaliningrad sefer talebi Avrupa Birliği engeline takıldı.

Yapılması planlanan Kaliningrad-Antalya seferleri bu gelişmeler üzerine müşteri tur operatörü Fun&Sun tarafından iptal edildi. Söz konusu uçuşlar için önce Southwind, ardından Tail Wind Havayolları sefer yapmayı planlamış ancak gerçekleşememişti.

Litvanya ve Polonya arasında

Kaliningrad, Rusya ana karasından yaklaşık 663 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Oblastı’nın en büyük şehri ve idari merkezi olan Kaliningrad, Litvanya ve Polonya arasında bulunuyor.

Rus Havacılık Medyasının haberine göre Kaliningrad’dan Antalya’ya uçuşların 22 Mayıs’tan itibaren haftada iki kez yapılması gerekiyordu. Ancak mayıs ayında bazı AB ülkeleri, Rus turistleri taşıyan uçakların kendi toprakları üzerinden uçmalarına izin veren izni iptal etti.

Görüşmeler toplam 10 gün sürdü ama sonuç çıkmadı. Bu uçuşlarda Türkiye’ye tur rezervasyonu yaptıran turistlere, tur paketini Antalya’ya veya Rusya’nın başka bir şehrinden kalkan başka bir destinasyona yeniden rezervasyon yaptırmaları veya tam para iadesi almaları teklif ediliyor.

Daha önce de aynı nedenle Türkiye’den Southwind Havayolları ve Tailwind Havayolları’nın Kaliningrad – Antalya seferleri iptal edilmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu