Savunma

Suudi Arabistan’a 3 milyar dolarlık PATRIOT GEM-T onayı

ABD Dışişleri Bakanlığı, PATRIOT GEM-T Füzeleri ile ilgili olarak Suudi Arabistan’a yönelik 3 milyar dolar değerindeki olası yabancı askeri satışı onayladı.

SavunmaSanayiST’de yer alan haberde, söz konusu satış; Suudi Arabistan Ordusu envanterinde bulunan PATRIOT Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemi’nde kullanılmak üzere, GEM-T Füzelerinin satışını içeriyor. Yaklaşık toplam değeri 3 milyar dolar olan satış kapsamında Suudi Arabistan, taktik balistik füzelere etkili 300 adet GEM-T Füzesi teslim alacak.

Ana yüklenicinin Raytheon olacağı satış ile ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Önerilen satış, Suudi Arabistan Krallığı’nın azalan PATRIOT GEM-T füze stokunu yenileyerek mevcut ve gelecekteki tehditleri karşılama kapasitesini artıracak. Bu füzeler, Suudi Arabistan Krallığı’nın sınırlarını, kalıcı Husi sınır ötesi insansız hava sistemine ve Suudi Arabistan’daki sivil alanlara ve kritik altyapıya yönelik balistik füze saldırılarına karşı savunmak için kullanılıyor.

Bu saldırılar, Krallık’ta ikamet eden Suudi, Uluslararası ve ABD vatandaşlarının (yaklaşık 70.000) refahını tehdit ediyor. Suudi Arabistan Krallığı, bu füzeleri silahlı kuvvetlerine dahil etmekte hiçbir zorluk çekmeyecek.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu