HaberlerHavayolları

Ahmet Bolat’tan TGS’ye veda

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’nin yer hizmetleri şirketi TGS’nin yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldı. Bu göreve THY Genel Müdür yardımcısı Mehmet Akif Konar getirildi.

Ahmet Bolat, veda mesajında imzaladığı son uygulamanın maaş düzenlemesi olduğunu belirterek, çalışanlara Yapılan işlemlerin detayını anlattı.

”Kıymetli TGS dostları, son yapılan iyileştirmenin şirkete getirdiği ekstra yükü biraz hesap kitapla herkes tahmin edebilir. Bu ay maaşlarınızdaki farkı önce 1.7 ile çarparsanız (bazılarınıza belki de küçük gelen) bu ilave gelirin şirkete maliyetini bulursunuz. Sonrada bunu 2.66 ile çarparsanız iki ay öne çekmenin toplam maliyetini bulursunuz. Sonrada bunu yaklaşık 40 bin ile çarparsanız (3 şirkette bulunan toplam çalışanımız) yapılan bu iyileştirmenin toplam bütçeye getirdiği farkı bulursunuz.

Böyle bir bütçe malumunuz olduğun üzere doğrudan THY tarafından sağlanmakta çünkü bu 3 şirketimiz de maliyet artı kar olarak çalışmaktalar. O nedenle son 2-3 haftadır bu parayı bulmakla uğraştık. Bugün piknikte biraz bahsettiğim 2024 yılı finansallarına koymamız gereken 1 milyar usd artı değerin bir kısmı maliyetleri azaltmaktan geliyordu. O nedenle 3 şirketimize konan bu extra parayı ilave gelir arttırıcı projelerle çıkarmamız gerekiyor.

Biraz detaylı oldu ama bunu bilerek yaptım. Resimde görüldüğü üzere bugün son defa bir TGS kararı imzaladım. İşte yukarıda detaylarını anlattığım bu iyileştirme kararının imzasıydı. 1 Haziran’dan itibaren TGS Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Akif Konar’a devrediyorum. Kendisini uzun yıllar bitişik ofislerde Genel Müdür Yardımcıları olarak Türk Hava Yollarına hizmet ederken tanıdım. Gönül rahatlığıyla bu vazifeyi ona tevdi ediyorum, emin ellerdesiniz!

Bundan sonra hem “Gelecek 10 Yıl Stratejimiz”deki gerekli aksiyonları planlamak ve yürürlüğe koymak hem de bu sene gerekli olan “Artı Bir Milyar Dolar” için THY projelerine daha fazla odaklanacağım. O nedenle yaz sonuna kadar bu mecrada daha çok “bizden haberler” gibi bilgilendirme amaçlı gönderiler koyacağız. İnsan Kaynakları kapsamındaki sorularınızı bulunduğunuz bölümlerdeki ilgili amirlerinize yöneltin lütfen.

Geçmiş 20 yılda önüne konan her görevi azim ve kararlılıkla yerine getiren ve bugünleri şekillendiren tüm çalışma arkadaşlarımın bu yeni hedefe de odaklanarak ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. “Hasadı” görmeye başlayacağımız Eylül ayından sonra haftanın belli günlerinde bazılarınızı ofisimde ağırlayarak hasbihal edeceğim. O zamana kadar kendinize iyi bakın ve Cenab-ı Allah’a emanet olun.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu