Havalimanları

Limak’ın yeni projesi Rusya’da Noviy Urengoy Havalimanı Terminali

Rusya’nın en kuzeyinde yer alan, doğalgazın başkenti olarak tanınan Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi’nin ulaşımını sağlayan Noviy Urengoy Havalimanı Terminali Limak tarafından inşa edilecek. 

Rus basında yer alan habere göre, inşaat için Limak ile sözleşme imzalandı. Limak aynı zamanda Bölgeler Havalimanları Holdingi’nin bir parçası olan Platov Havalimanını (Rostov-on-Don kenti) inşa etmişti.

Havalimanı inşaatlarında önemli bir tecrübeye sahip olan Limak, halen İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın da ortağı. 

YURTDIŞINDA HANGİ HAVACILIK PROJELERİ VAR

Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası, Kuveyt:  Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası inşası (T2) ihalesi, 30 Mayıs 2016’da düzenlenen imza töreniyle ilan edildi. 28 Ağustos 2016’da Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı (MPW) tarafından şantiye alanı Limak’a teslim edildi.

Yeni Terminal binası yaklaşık 750 bin metrekarelik alanı ile yolcular için en üst düzeyde konfor sağlayacak.

Havalimanının kapasitesinin yeni terminalin faaliyete geçmesinden sonra yılda 25 milyon yolcuya ulaşması planlanmakta. Yeni terminal binası, Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın genişleme planındaki ana unsur.

Chelyabinsk Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Terminali, Rusya Federasyonu: Limak, ortağı Marashstroy ile birlikte, 04 Haziran 2018 tarihinde Chelyabinsk Havalimanı İç Hatlar Terminali İnşaatı sözleşmesini imzalamıştı.

Proje, 75 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olup, 16 bin 500 metrekarelik inşaat alanını kapsamakta. Proje ile, Chelyabinsk Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Terminalinin yıllık yolcu kapasitesinin 2 milyon 500 bin yolcuya çıkması öngörülmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu