Havalimanları

Heathrow Havalimanı’nda bilet satışı durduruldu

İngiltere’nin en büyük havalimanı olan Londra Heathrow’da bilet satışı kapasite sorunları nedeniyle geçici olarak durduruldu. Havalimanı, günlük yolcu akışını 100 bin yolcu ile sınırlarken bagaj konusunda büyük bir kriz yaşanıyor.

Yaklaşık iki buçuk yıldır salgın döneminde havayolu ile seyahat rakamları giderek 2019’a yaklaşırken havayolları ve havalimanları işten ayrılan, COVID-19 olması nedeniyle personel sıkıntısı nedeniyle operasyon yapmakta zorlanıyor. Bir çok havayolu şirketi ciddi sayıda uçuşu iptal etmiş durumda.

Karar bildirildi

Havalimanlarında ise personel krizi had safada. Avrupa’da en çok etkilenin havalimanlarının başında da Heathrow geliyor. Havalimanı işletmecisi, bu gelişmeler üzerine günlük yolcu sayısını 100 binle sınırlandırdı. Daha fazla bilet satılmaması talebi hem havayollarına hem de bilet satış acentelerine bildirildi.

Temmuz-Ağustos 2019 döneminde Heathrow Havalimanı’nda günlük yolcu sayısı 125 bine kadar çıkmıştı.

Sınırlandırma 11 Eylül’e kadar

Reuters haberine göre Heathrow Havalimanı CEO’su John Holland-Kaye yaptığı açıklamada sınırlamaların 12 Temmuz ila 11 Eylül 2022 tarihleri arasında süreceğini açıkladı. Kapasite sınırlamasının süreceğini belirten CEO Holland-Kaye “Yolcularımızın konforunu düşürmeden operasyonu gerçekleştirebilmek en büyük amacımız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu