Havacılık IT

Mavi Ekran Krizi 4 bin seferin iptaline neden oldu

Dün meydana gelen ve Windows işletim sistemindeki CrowdStrike yazılımı kaynaklı sorun bu sabah itibari ile giderilirken tüm dünyada 4 binden fazla sefer iptal oldu. Binlerce uçuş gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

FlightAware’e göre, dün öğleden sonra itibarıyla ABD’de 7.000’den fazla gecikme ve yaklaşık 2.400 iptal yaşandı. Dünya çapında ise kesinti yaklaşık 4000 iptale ve yaklaşık 34000 sefer gecikti.

Havayollarının yanı sıra havalimanları da etkilendi. Havacılık dışında bankacılık sistemleri ve alışveriş siteleri operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Ülkemizde bu sistemi kullanan Türk Hava Yolları da 80 uçuşunu iptal etti.

Konuyla ilgili olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat krizin atlatılmasında personelinin çabalarına teşekkür etti.

Bolat paylaşımında şunlara dikkat çekti:

“Malum bu krizi biz en az hasarla atlattık. Uzmanından teknisyenine, pilotundan kabin ekibine, yöneticisinden mühendisine, yer görevlisinden uçan şefine, hulâsa 88 bin THY ailesinin her bir ferdine gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca, anlayış göstererek bu krizde bize yardımcı olan tüm yolcularımıza da şükranlarımı sunarım.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu