Fuar

İstanbul Air Show’da bölgesel uçak savaşı

Kapılarını 6 Ekim’de açacak 1996’dan bu yana yapılan İstanbul Air Show’da bu yıl bölgesel uçak savaşı yaşanacak. Türk Hava Yolları’nın hem iç hat hem de bölgesel uçuş ağını genişletmek üzere alacağı bölgesel uçak için Airbus A220, Embraer E2 serisinden E195 uçaklarını fuara getiriyor.

Türk Hava Yolları’nın filosunda bulunan en küçük yolcu uçağı şu an Airbus A319 serisi. Ancak yolcu sayısı 100’ün altında, doluluk oranları küçük veya uçuş süresi 3-4 saat olan farklı noktalardan doğrudan uçuşların A319 veya geçmişte filoda yer alan Boeing 737-700 gibi uçaklarla ekonomik olarak yapılabilmesi mümkün değil.

AnadoluJet markasını yeniden konumlayan, filosuna 737 MAX, A321/A320neo gibi uçaklar ekleyen  THY, yeni nesil uçaklarla birlikte yeni bir yapı kurmayı hedefliyor.

Airbus A220’yi Air Baltic’tan getirilecek

Airbus, Kanadalı imalatçı Bombardier şirketinin tasarımı olan CSeries bölgesel uçak programını satın almıştı. Bu uçak, Airbus standartlarına getirilerek havayollarını beğenisine sunuldu. Uçağın Avrupa’daki ilk kullanıcılarından biri de Air Baltic Havayolları olmuştu.

Airbus, Air Baltic’tan kiralayacağı uçağı İstanbul Air Show’a getirerek THY başta olmak üzere havayollarına gösterecek.

Embraer E195’i getiriyor

Brezilyalı imalatçı Embraer ise fuara özel boyamalı E2 serisinin en büyük uçağı olan E195’i getirecek. Uçağın koltuk kapasitesi 97 ila 132 arasında değişiyor. Embraer da THY ile uçak için temasta.

Fuar Atatürk Havalimanı’nda

İlki 1996’da Airex adıyla yapılan fuarın 13’üncüsü 6 Ekim’de İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda kapılarını açacak, Üç gün yapılacak fuarda dünyanın önde gelen yolcu uçağı imalatçılarından iş jeti üreticilerine, eğitimden güvenliğe sivil havacılığın farklı alanlarında faaliyet gösteren şirketler yer alacak.

A220-300 veE195-E2 karşılaştırma

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu