Havacılık Endüstrisi

Boeing 777X’te drenaj testi

Geçtiğimiz gün bir spotter yani havacılık fotoğrafçısı tarafından çekilip paylaşılan fotoğraf ile tekrar gündem Boeing’in yeni yolcu uçağı 777X oldu.

Uçağın testleri sırasıda motordan akan fosfor renkli sıvı dikkat çekti. Boeing tarafından verilen bilgiye göre bu sıvının uçakta kullanılan General Electric GE9X motorları üzerinde gerçekleştirilen drenaj testi olduğu belirtildi. Ortaya bu ilginç görüntü çıktı.

PROJE GECİKİYOR

Boeing, 737 MAX krizinin ardından tüm gücünü 777X projesine aktarırken uzun menzilli uçak projesinde gecikme ise havayollarını düşündürüyor. Yeni nesil GE9X motoru ile mevcut 777’lere göre çok daha ekonomik uçuş operasyon maliyetlerine sahip olması planlanan uçak için teslimat süreci 2022’ye ertelenmiş durumda. 

Uçağın ilk müşterilerinden biri olan Dubai merkezli Emirates Havayolları ise teslimat için en erken Ocak 20237ü hedefliyor. 

Boeing, yeni nesil 777X modeli ile uzun menzilde havayollarından sipariş almayı hedefliyor.

KOLTUK KAPASİTESİ 425’E KADAR ÇIKIYOR

Boeing 777X için yolcu sayısı üç sınıflı 400 ile 425 arasında değişecek. Katlanır kanadı ile sivil havacılığa yeni bir boyut getirecek uçak, 351 ton kalkış ağırlığına sahip olacak. İlk uçuşunu geçen yıl yapan 777X için Boeing Türk Hava Yolları’na da teklif götürmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu