Haberler

Bolat’tan fotoğraf açıklaması

Hava-Iş’in dün Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın zam oranını açıklarken kullandığı fotoğrafı eleştirmesi üzerine Bolat’tan açıklama geldi.
Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden fotoğrafın bir röportaj sırasında çekildiğini söyledi:
“Cuma günü açıkladığımız zam artışı ve ilave refah ödemelerine farklı tepkiler ve yorumlar geldi. Malum TİS’e göre ödemek zorunda olduğumuz rakam %20.77. Satışların ve operasyonumuzun iyi gitmesini vesile kılarak tüm iştiraklerde ve tüm iş gruplarında çalışan arkadaşlarımızın refah seviyelerine katkı sağlamak istedik. Bunu da zam artışını %21 yaptığımız yüzde yüz TK iştiraki olan şirketlerimizde 2 ilave maaş, artışı (asgari ücretle bağlantılı olduğu için kanun gereği zorunlu olarak) %34 yaptığımız diğer iştiraklerde 1 ilave maaş vererek sağlamak istedik. Hiçbir şirketimizi üvey veya öz evlat gibi değerlendirmiyoruz ve ortalamada bu iki pakette aşağı yukarı aynı orana denk geliyor.
Bu arada koltuk kenarında kahve içerken çekilmiş resim de farklı yorumlar aldı. Bu resim inbusiness dergisinin Temmuz sayısı röportajı için çekilmişti. İddialı bir fotoğrafçı getirmişlerdi ve birçok resim içinde bu kahveli resmi ben çok beğenmiştim. Dergide başka resimler kullandılar ve ben bu resim arada kaybolmasın, linkedin arşivimde kalsın istedim. Şirketimizi ve gelecek stratejilerimizi daha detaylı anlamak isteyenler, gazeteci Hülya Güler’le inbusiness için yaptığım röportajı okuyabilirler.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu