HaberlerHavacılık IT

Gözen ve Boeing’ten yazılım anlaşması

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan EBACE Fuarı’nda Gözen Holding ile Boeing arasında yazılım anlaşması imzalandı. Gözen Air Services, Boeing’in yazılım şirketi ForeFlight’tan aldığı yazılım desteğini yeni ürünlerle büyütüyor.

Cenevre’de gerçekleştirilen EBACE Fuarı sırasında yapılan anlaşmada Gözen Air Services şirketi,ForeFlight Trip Support ile uçuş planlaması, yakıt ikmali, yer hizmeti gibi konularda daha verimli operasyon yapacak.

Aynı zamanda yazılım, kullanıcılara daha fazla seçenek vererek operasyonda da esneklik sağlamakta.

Anlaşma ile ilgili olarak Gözen Air Services Yönetim Kurulu Üyesi Derin Gözen, “Yakında grubumuzun 50. yaşını kutlayacağız. Geçmişten geleceğe uzanırken sunduğumuz hizmetleri güçlendirmek ve kalitemizi artırma kararlılığımıza katkı sağladığı için ForeFlight ile olan işbirliğinden çok memnunuz” dedi.

Gözen Air Services İş Geliştirme Müdürü Mert Yağcı, “İş havacılığında öncü olmanın sürekli bir inovasyon geleneği gerektirdiğini biliyoruz. ForeFlight Trip Support ile olan işbirliğimizin bizi daha da ileriye taşıyacağına eminim” diye konuştu.

ForeFlight CEO’su Tim Schuetze ise”Gözen Air Service’in geniş kapsamlı operasyonlarını desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bu işbirliği, operasyonel verimliliği ve güvenliği artıran üst düzey çözümler sunma konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Gelecekte birlikte çalışmaya nasıl devam edebileceğimizi görmek için sabırsızlanıyorum.”

Gözen Grubu 1979’da kuruldu

1979 yılında kurulan Gözen Air Services, havacılık sektöründe her biri kendi alanında lider 8 şirketten oluşan Gözen Holding’in önemli bir üyesi. Türkiye’nin ilk temsil ve denetim şirketi olan Gözen Air Services, 40 yılı aşkın tecrübesiyle müşterilerine 7/24 hizmet veriyor.

Bunlar arasında yer hizmetleri, ulaşım, ikram, uçuş desteği, uçak kiralama, havacılık danışmanlığı ve yakıt, hangar ve dinlenme salonları yer almakta.

Boeing’in yazılım şirketi ForeFlight

Bir Boeing şirketi olan ForeFlight, dünya çapında Genel, Ticari ve Askeri Havacılık pazarlarına yönelik gelişmiş entegre yazılımların lider sağlayıcısı. 2007 yılında kurulan ve 2019 yılında Boeing ailesine katılan ForeFlight, artık pilotlar için ForeFlight Mobile EFB ve Askeri Uçuş Çantası, uçuş planlayıcıları için ForeFlight Dispatch, Sentry taşınabilir ADS-B alıcıları ve müşterilerin ihtiyaçlarına hizmet eden bir dizi ek entegre ürün ve yetenek sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu