Haberler

Görkem Aksoy THY’den de istifa etti

Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda VIP Uçakları Operasyon Başkanlığı görevinde bulunan Kaptan Pilot Mithat Görkem Aksoy istifa etti. Yönetim Kurulu Üyeliğinden İlker Aycı ile birlikte alınan Aksoy, bu görevin ardından VIP Uçakları Operasyon Başkanlığı, sonrasında da THY’den de ayrılma kararı aldı.

Aksoy’un yerine Ahmet Bolat’ın yönetim kurulu başkanı olmasıyla birlikte dün yeni atamalar gerçekleştirilmişti. Uçuş İşletme Başkanı Kaptan Pilot Ramazan Sarı Genel Havacılık VIP Uçaklar Operasyon Başkanı olarak atanmıştı.

Görkem Aksoy THK’da başladı

Üç yıl Türk Hava Kurumu’nda görev yaptıktan sonra havayollarına geçen Aksoy, 2007’de THY’de uçmaya başlamıştı. Ek uçuş saatlerini Boeing 737 ve Airbus A330-A340 filosunda tamamladıktan sonra VIP uçaklarında Gulfstream G4 ve G550’lerde görev almıştı.

Kardeşi kaptan pilot oldu

Mithat Görkem Aksoy’un kardeşi Çağdaş Aksoy da ağabeyinin izinden giderek pilot olmuştu. Önce Freebird Havayolları’nda ikinci pilot olarak uçan Çağdaş Aksoy, Türk Hava Yolları’nın yüzde 49’una sahip olduğu Arnavutluk merkezi Air Albania’ya havayollarına geçmişti. Burada ikinci pilotluktan kaptan pilotluğa yükseltilmişti.

Halen Air Albania’da Çağdaş Aksoy’un yanı sıra Freebird Havayolları’ndan geçen Sinan Işık Uçuş İşletme Başkanı, Çağrı Şahbaz da Baş Pilot olarak görev yapıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu