Genel Havacılık

Rusya’ya özel jet yasağı

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya’ya uygulayacağı 14. yaptırım paketinde Rusya vatandaşları için özel uçak seferlerinin de yasaklanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Türkrus’ta yer alan habere göre yasağın, Rusya vatandaşlarının veya şirketlerinin özel uçaklarının kalkış ve iniş yerlerini belirledikleri uçuşlar için geçerli olacağı belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yarıdmcısı Artur Muradyan, bu kısıtlamaların charter yani tarifesiz uçuşlarının bir kısmını da kapsayacağını ve VIP seyahatleri olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Diğer yandan Muradyan, özel uçaklarla VIP sefer yapan Rusya vatandaşlarının çoğunun ikinci vatandaşlığı da olduğunu, dolayısıyla özel şetlerin müşterinin yalnızca yüzde 5-10’unun bu yaptırımlardan etkilenmesinin beklendiğini belirtti.

Uçaklar farklı ülkelere kaydırıldı

Ukrayna Savaşı ile birlikte havacılık konusunda atılan yasaklamalar sonrasında çifte vatandaşlık veya Rus vatandaşlığından daha önceden çıkmış bir çok Rus kökenli iş insanları uçaklarını farklı ülkeler üzerine kaydırmıştı. Bu karar henüz tescil değiştiren uçakları kapsamıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu