Genel HavacılıkHaberler

OGM: “Kiralık helikopterlerin ödemeleri düzenli ve zamanında yapılmaktadır”

Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği iddialarına ilişkin açıklama yayınladı.

OGM tarafından imzalanan helikopter kiralama sözleşmelerine, helikopterlerin pilotajları, tamir-bakımı ve yakıt giderlerinin dahil olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bugüne kadar yüklenici firmaların hak ediş ödemeleri düzenli ve zamanında yapılmıştır. Ödemesi yapılmayan hiçbir kiralama işi olmamıştır.

‘Yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı’ iddiaları kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iftiralar orman yangınlarıyla mücadeleyi zafiyete uğratmak amaçlıdır.”

TSK rezerv güç

Son günlerde artan yangınlar konusunda OGM, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de büyük destek alıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre halen 20’den fazla farklı tipte helikopter yangın söndürme uçuşları gerçekleştiriyor.

TSK’nin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Emniyet Genel Müdürlüğü hava araçları da söndürme operasyonlarına gerektiğinde katılmak üzere hazır bekliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu