Genel Havacılık

İstanbul Havalimanı’nda Genel Havacılık Terminali açılış için gün sayıyor

İGA tarafından işletilen İstanbul Havalimanı, tarifeli yolcu ve kargo operasyonunun yanında Genel Havacılık hizmeti için özel bir terminal açacak. İnşaat çalışmaları önemli ölçüde tamamlanan terminal operasyona başlamak için gün saymaya başladı.

Gelişmeler hakkında bilgi veren İGA’nın CEO’su Selahattin Bilgen, “İstanbul Havalimanı’nda, genel havacılığa ve ticari uçaklara hizmet verecek yeni CIP terminalimiz ile havalimanı deneyiminizi konforla yeniden tanımlıyoruz” dedi.

İGA, Genel Havacılık Terminali ve hangarlar için toplam 35 milyon Euro’luk yatırım yapıyor.

5 bin metre kare alan

Terminalde, toplam 5.000 m² alan içinde tesisler yer alıyor. Ayrıca seçkin markalara ait mağazalar, yeme içme alanları, çocuk oyun alanları, çalışma alanları ve daha fazlası da Genel Havacılık Terminali’nde yer alacak.

VIP transfer hizmeti, Özel suitler ve lounge alanları da oluşturulacak. Ayrıca iş jetlerinin bakım ve operasyonu için hangarlar da inşa ediliyor. Bu bölgede toplam hangar alanı da 40 bin metre kare.

Bilgen, çalışmalar için “Terminalden uçağa kadar kesintisiz sunacağımız üstün kaliteli hizmetlerimizle eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Açılış için geri sayım devam ediyor” paylaşımında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu