Havayolları

Malezya Havayolları’ndan 20 adet A330neo siparişi

Malezya Havayolları, Airbus ile uzun menzilli uçuşlarda kullanmak üzere 20 adet A330-900 (A330neo) alımı için Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladı. Anlaşma, Malezya Havayolları Grup CEO’su Izham İsmail ve Airbus Ticaret Direktörü ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer’in katılımı ile Kuala Lumpur’da gerçekleştirildi.

Rolls-Royce Trent 7000 motorlarıyla güçlendirilen A330neo, taşıyıcının altı uzun menzilli A350-900 filosuna katılacak ve kademeli olarak 21 A330ceo uçağının yerini alacak. Taşıyıcı, A330neo’yu Asya, Pasifik ve Orta Doğu’yu kapsayan ağında kullanacak. Uçaklarda koltuk kapasitesi, iki sınıflı ve toplam 300 olarak belirlendi.

Anlaşma ile ilgili olarak Izham İsmail şunları söyledi: “A330neo’nun satın alınması, mevcut A330ceo filomuzdan doğal bir geçiş. A330neo yalnızca filo modernizasyonu ve gelişmiş operasyonel verimlilik sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yolcu güvenliğini ve konforunu özünde tutarken koltuk başına düşen yakıt tüketimini azaltarak çevresel hedefleri de karşılayacaktır. Malezya Havayolları Grubu, kendisini bölgede lider havacılık hizmetleri Grubu olarak konumlandırmak için Uzun Vadeli İş Planı 2.0’ın başarılı bir şekilde uygulanmasına doğru ilerlerken bu önemli bir kilometre taşıdır.”

Bakım ve hava sahası yönetim anlaşması

Airbus ve MAG, geniş gövdeli filonun yenilenmesine ek olarak, sürdürülebilirlik, eğitim, bakım ve hava sahası yönetimi alanlarında daha geniş bir işbirliğini incelemek için bir Niyet Mektubu (LOI) imzaladı.

Christian Scherer şunları söyledi: “Malaysia Airlines, Asya’nın en büyük havayollarından biridir ve geniş gövdeli uçakların tercih edilen tedarikçisi olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Karar, A330neo’nun premium operasyonlar için bu boyut kategorisindeki en verimli seçenek olarak açık bir şekilde onaylanmasıdır. Aynı zamanda uçuş konforu açısından da açık ara birinci ve olağanüstü bir kabin deneyimi tanımlamak için Malaysia Airlines ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

A330neo’lar düşük maliyetine sahip

A330neo, popüler A330 geniş gövdesinin yeni nesil versiyonu. Gelişmiş teknolojilere sahip motor ve yeni kanat tasarımı ile uçak düşük karbon emisyonuna sahip. A330neo’ların menzili ise 13 bin 300 km.

Temmuz 2022’nin sonunda A330neo, dünya çapında 20’den fazla müşteriden 270’den fazla kesin sipariş aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu