Genel Havacılık

Bombardier 2025’te 150 iş jeti teslim edecek

Kanadalı havacılık devi Bombardier, 2025’te teslim etmeyi planladığı iş jeti sayısını 150 olarak açıkladı. Süper orta sınıftaki Challenger ailesinden ultra uzun menzilli Global serisine kadar farklı modeller içerek teslimat planında geleceğe bakış, Bombardier, Jefferies 2024 Küresel Sanayi Konferansı’nda masaya yatırıldı.

Plana göre, Bombardier tüm üretim hattını Montreal’e taşıyacak. 2025 için geçmişteki en büyük sorun olan tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıların aşılacağı dikkate çekildi: “Hem biz hem de tedarikçilerimiz sorunun aşılması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bunun meyvelerini de önümüzdeki yıl alacağız”

Halen iş jeti pazarında 200 civarında Global 7500 ile Bombardier, önümüzdeki yılın ilerleyen zamanlarında teslimatlara Global 8000’le devam edecek. 2026’da tamamen üretim hattında Global 8000 olacak. Bombardier’in hedefi yılda 35 ila 40 Global 8000 teslimatı.

Bombardier yetkilileri konferans sırasında fiyatlandırmanın platformlar genelinde daha yüksek seviyelerde kaldığını bildirdi: “Aslında, fiyatlar son zamanlarda artan talep göz önüne alındığında yükseldi ve 2019 seviyelerinin önünde”

Şu anlık yeni bir iş jeti tasarımı yok

Sorulardan biri de Bombardier’in ileriye dönük olarak yeni bir süper orta boy uçak tasarımı yapıp yapmayacağı. Yani Challenger serisinin yerini bir uçağın alıp almayacağı.

Yetkililer bu soruyu “temiz sayfa” süper orta boy jetine ihtiyaç duymadığını söyledi. Bombardier, onlarca yıllık bir geçmişe sahip olan Challenger 650 için planları konusunda sessiz kaldı.

Modelin yenilenmesi gerekebilirken, Kanadalı üretici şu anda tamamen yenisini aramıyor. Yeni uçak ve motor tasarım teknolojisi bunu ileride değiştirebilir, ancak şirket yöneticileri Jefferies 2024 Küresel Sanayi Konferansı’nda bunun 10 ila 20 yıllık bir döngü olacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu