Fuar

MKE’den 30 milyon dolarlık ihracat

MKE, dünyanın önde gelen savunma sanayi fuarlarından biri olan Eurosatory’de önemli bir anlaşmaya imza attı. Fuarda, Amerikan pazarına yönelik olarak 30 milyon doların üzerinde yarı-otomatik hafif silah satışı için bir sözleşme imzalandı.

Bu önemli anlaşma, MKE’nin uluslararası pazarda büyüme hedeflerine katkı sağlayacak ve Amerikan pazarındaki varlığını güçlendirecek.

MKE, yüksek kalite standartları ve ileri teknoloji ürünü silahlarıyla, global savunma sanayinde tercih edilen bir marka olmayı sürdürmekte. Bu yeni anlaşma, şirketin sektördeki konumunu daha da sağlamlaştıracak ve uluslararası alandaki rekabet gücünü artıracaktır.

MKE Eurosatory 2024 Fuarında

Makine ve Kimya Endüstrisi dünyanın en önde gelen savunma sanayii fuarlarından olan Uluslararası Savunma ve Güvenli Fuarı Eurosatory’de, Avrupa ülkeleri iç güvenlik birimleri tarafından tercih edilen hafif piyade silahı ve mühimmatı, ağır silah, KBRN ekipmanı, muhtelif sis mühimmatı ve kartuş üretimlerini sergiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak misyonuyla faaliyetlerine devam eden Makine ve Kimya Endüstrisi yurt dışı pazarın ihtiyaçlarını karşılamak üzere 60’tan fazla ürün çeşidiyle fuarda yer alacak.

2023 yılında elde edilen ihracat başarılarını sürdürülebilir kılmak ve yeni başarılar elde etmek üzere farklı ülke temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.

Şirketin sergileyeceği ürünler arasında Cumhuriyet tarihimizin ilk obüs ihraç ürünü olan 105 mm BORAN, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alan 76/62 mm deniz topu DENİZHAN, keskin nişancı ve piyade silahları ile mühimmatları, kimyasal saldırı koruyucu ekipmanları ve karşı tedbir maksatlı yanıltıcı mühimmat ve kartuşlar yer alıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu