ÇevreFinans

THY’nin uçak finansmanında yeni adım: Sürdürülebilir Bağlantılı Kredi

Türk Hava Yolları, filosuna aldığı 2 adet A321NEO uçağı için yeni bir finansman modeline imza attı. Uçaklar için “Sürdürülebilir Bağlantılı Kredi Yapısı” kullanıldı.

THY, çoklu para biriminden borçlanma özellikli JOLCO finansman işlemini sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı ile birleştirdi. Yaratıcı ve ödüllü finansman modelleri kullanarak, havacılık sektöründe en düşük finansman maliyetlerine erişmeyi başaran THY, şimdi de sürdürülebilir finansman alanında yerini  aldı.

Karbon emisyonu değerlendirildi

Societe Generale tarafından sunulan finansman, Bayrak Taşıyıcı’nın karbon emisyon yoğunluğu temel performans göstergesine yönelik ve sektörel uluslararası standartlarla uyumlu performans taahhütleri ile ilişkilendirilmiştir.

Gerçekleştirilen işlem ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker; “Üç yıl arka arkaya ‘World Finance’ tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görülen bir hava yolu olarak, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı dünya çapında ödüllendirilen başarılara imza attığımız uçak finansmanı alanıyla birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yapının büyüme ve filo yenileme stratejilerimize katkı sağlayacağına ve 2050 yılında karbon nötr hava yolu olma taahhüdümüze de destek olacağına inanıyoruz.” dedi.

Deneyimli kadrosuyla Türk Hava Yolları uçak finansmanı ekibi, bir yandan havayolu sektöründeki en düşük finansman maliyetlerine ulaşmayı başarırken, bir yandan da birçoğu ilk kez uygulamaya konulmuş yaratıcı finansman modelleri ile ‘Global Transport Finance’, ‘Airline Economics’, ‘Airfinance Journal’ ve ‘Bonds, Loans & Sukuk Turkey’ gibi dünyaca ünlü kuruluşlar tarafından her yıl farklı finansman ödüllerine layık görülmüştür. Türk Hava Yolları, son 10 yılda gerçekleştirdiği yaklaşık 16 milyar dolar tutarındaki finansman işlemlerinde 30’u aşkın uluslararası finansman ödülü kazanarak, bu alanda da başarısını zirveye taşıdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu