Haberler

Emirates ABD seferlerini artırıyor

ABD’nin yeni aşı kurallarını devreye almasının ardından Dubai merkezli Emirates Havayolları sefer artırımına gitmek üzere düğmeye bastı. Havayolu, ABD seferlerini Ekim ayına kadar COVID öncesi seviyelerin %80’ine ve Aralık ayına kadar %90’ın üzerine çıkaracak

Emirates, Ekim ayından itibaren ABD’deki pek çok noktaya uçuş sıklığını artırıyor. Havayolu seyahat sektörüne güvenin artması ve uluslararası seyahat protokollerinin gevşetilmesiyle birlikte artan yolcu talebine yanıt olarak bağlantı imkanlarını artırıyor. Ayrıca, ABD’den Dubai’yi ziyaret etmeye gelen yolcuların sayısında da artış yaşanıyor. Herkese hitap eden ve cazip bir şeyler sunan şehir, bu kış World Expo da dahil olmak üzere çok sayıda büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Ekim seferleri: Ekim ayından itibaren, Emirates ABD’deki 12 noktaya haftada 78 sefer gerçekleştirecek ve Boston (BOS), Dallas (DFW), New York (JFK), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ve Washington DC (IAD) şehirlerine gerçekleştirilecek haftalık tarifeli seferler aşağıdaki şekilde artırılacak:

  • Boston: haftada dört sefer yerine haftada beş sefer
  • Dallas: haftada dört sefer yerine haftada beş sefer
  • New York: haftada 18 sefer yerine 19 sefer (Milano ve New York arası bağlantı uçuşları dahil)
  • San Francisco: haftada dört sefer yerine haftada beş sefer
  • Seattle: haftada dört sefer yerine haftada beş sefer
  • Washington DC: haftada dört sefer yerine haftada beş sefer

Emirates, Chicago ve Los Angeles seferleri ve Atina-Newark ve Milano-New York rotaları için günlük uçuş sıklığını COVID-19 öncesi haline getirmişti.

Yolcuların daimi favorilerinden olan ve imza niteliğindeki Uçak İçi Dinlenme Salonu ve Duş Spa’nın yer aldığı Emirates’in amiral gemisi A380, Ekim ayından itibaren ABD’ye haftada 24’ten fazla sefer gerçekleştirecek (JFK’ye 12 sefer, LAX’e 7 sefer ve IAD’ye 5 sefer).

Kış sezonunda kapasite artışı: Emirates, kış sezonunda yolcu talebi ve seyahat trendleri doğrultusunda kapasitesini daha da arttırmayı planlıyor. Aralık ayının başına kadar, Emirates New York’a yapılacak günde iki uçuşa ek olarak Boston, Dallas, Houston, San Francisco, Seattle ve Washington DC için eklenen günlük seferlerle birlikte ABD’ye sefer sıklığını %90’ın üzerinde COVID öncesi seviyelere çıkarmış olacak.

ABD yolcuları da Kasım ayından itibaren haftada 35 seferle birlikte şirketin ikonik Airbus A380 uçağıyla daha fazla seyahat etme imkanı bulacaklar. Emirates’in Milano ve New York arasındaki uçuşları da 31 Ekim’den itibaren A380’e yükseltilecek ve böylece New York’a çift katlı uçakla günde üç sefer yapılacak. Los Angeles, New York ve Washington DC’ye ek olarak, Airbus A380 Aralık 2021’den itibaren San Francisco’ya günlük seferlere başlayacak.

Uçuşlardaki bu artışla birlikte, tatillerde, iş amaçlı olarak veya aile ve arkadaş ziyareti için ABD’ye veya ABD’den seyahat eden Emirates yolcuları artık gidecekleri nokta için ilave bağlantı seçeneklerine sahip olacaklar. Ek olarak, JetBlue ile yapılan ortak uçuş anlaşması sayesinde, Emirates yolcuları ABD’de 63’ten fazla noktaya ve Alaska Airlines ile yapılan anlaşma sayesinde100’ü aşkın noktaya kolaylıkla ulaşabilecekler.

Dubai açıldı: Dubai, tüm dünyadan iş ve tatil amaçlı ziyaretçilere açık kalarak dünyanın en popüler şehirlerinden biri oldu. Bu kış Dubai, bölgede gerçekleştirilecek türünün ilk örneği bir etkinlik olan World Expo‘ya ev sahipliği yapacak. Expo 2020 Dubai’nin Premier İş Ortağı ve Resmi Havayolu olan Emirates, yolcularının hayatta bir kez karşılaşabilecekleri bu etkinliği yaşayabilmeleri için 1 Ekim 2021 – 31 Mart 2022 tarihleri arasında rezervasyon yapılan her uçuş bileti için ücretsiz Expo Günlük Giriş Bileti hediye ettiği özel bir kampanyayı hayata geçirdi. ABD’den Dubai’ye seyahat eden veya Dubai’den aktarma yapan yolcular, Expo Günlük Giriş Biletini kullanarak modern dünyayı şekillendiren dinamik bir toplumu ortaya koyan ABD standı dahil çok sayıda aktivite alanını ziyaret edebilir veya çeşitli canlı eğlence etkinliklerinden birine katılmayı tercih edebilirler.

Havalimanına gidiş ve gelişlerde konforlu seyahat: First ve Business Class’ta seyahat eden Emirates yolcuları, dünya çapında 70’ten fazla şehre ek olarak ABD ve Dubai’deki tüm Emirates noktalarında havalimanına gidiş ve gelişlerde Şoförlü Araç Hizmetinden de faydalanabilecekler.

Ticarette artış: Emirates ayrıca tüm yolcu uçuşlarında uçak altı kargo bölümünde ve özel kargo uçaklarıyla yük taşıyan özel hava taşımacılığı bölümü Emirates SkyCargo vasıtasıyla ABD ve diğer ülkeler arasında ticareti kolaylaştırıyor. ABD’ye uçuşların artması Emirates kargo müşterilerine de daha fazla bağlantı imkanı ve seçenek sağlayacak. Emirates SkyCargo, COVID-19 salgını boyunca dünya çapında gerçekleştirdiği uçuşlarla binlerce ton KKE ve ilaç ve COVID-19 aşıları dahil temel malzemenin taşınmasına destek oldu. Emirates SkyCargo, Ocak 2020’dan beri ABD varışlı ve kalkışlı olarak 250.000 tonun üzerinde kargo taşıdı.

Emirates dünya çapındaki operasyonlarını büyütüyor: Emirates tüm bölgelerdeki d uçuş kapasitesini artırıyor. Şirket, Amerika’da Ekim ayından itibaren Sao Paulo’ya her gün sefer gerçekleştirmeye başlayacak ve Barselona üzerinden Mexico City’ye gerçekleştirdiği uçuşları haftada beş sefere çıkaracak. Emirates ayrıca Kahire’ye haftada 25 sefer ve Güney Afrika’ya haftada 28 sefer dahil olmak üzere, Avrupa ve Afrika’daki uçuş noktalarına seferlerini artırdı. Maldivler gibi popüler tatil merkezlerine de sefer sayısı artırılacak ve Ekim ayının ortalarından itibaren Male’ye de günde dört sefer düzenlenecek.

Emirates Skywards: Emirates, Dubai’ye gelen ziyaretçileri daha da iyi ağırlamak üzere için yolcularına bu kış Dubai’de geçirdikleri her 1 dakika için 1 Skywards Mili kazanma  imkanı sunuyor.
Emirates Skywards, Barclays ile bir ortaklığa imza atarak ABD’deki ilk kredi kartı grubu olan Emirates Skywards Mastercard® ı hayata geçirdi. Yolcular artık seyahat ve alışverişleri dahil günlük harcamalarından Skywards Mili kazanmanın yanı sıra ilk yıl boyunca anında Gümüş veya Altın statüsünden faydalanabilecek ve 40.000’e kadar bonus Skywards Mili veya daha pek çok ayrıcalık kazanabilecekler.

Sağlık ve Güvenlik: Emirates yolcularının sağlığını birinci öncelik sayıyor. Şirket yolculuğun her adımına yönelik bir dizi kapsamlı güvenlik önlemi aldı.

Esneklik ve Güvence: Emirates, bu dinamik dönemde yolcuların ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi ürün ve hizmetlerle sektöre liderlik etmeye devam ediyor. Şirket yakın zamanda yolcu hizmetleri çalışmalarını daha da ileriye taşıyarak 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılan daha da cömert ve esnek rezervasyon politikalarını hayata geçirdi, çoklu risk sigortası teminatının kapsamını genişletti ve sadık yolcularına mil ve statü geçerlilik sürelerini koruma imkanı verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu