Deniz KuvvetleriEğitimHava KuvvetleriKara Kuvvetleri

Türk kadın subaylar harbiyeyi birinci bitirdi

31 Ağustos’ta Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları’nın mezuniyet törenleri yapıldı. Her üç okulda da kadın subaylar devrelerini birincilikle bitirdi. Diplomaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaşanan ilkte, Ankara’da Kara Harp Okulu’nda, Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul’da Deniz Harp Okulu’nda Teğmen Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu’nda Teğmen İkra Kuyumcu devre birincisi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 okulda da birinciliği kızların aldığının tesadüf olmadığını vurgulayarak “”Bu herhangi bir tesadüf değil, kızlarımızın gerçekten harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, bunun neticesinde çalışmaları ve verdikleri mücadele, bu mücadeleyle de hamdolsun kara, hava, deniz buralardaki alınan netice.” dedi.

24 yaşında olan Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu İstanbul’da doğdu. Liseye kadar İstanbul’da öğrenim gördü.

22 yaşında ki Deniz Harp Okulu’nun birincisi ise Teğmen Şeyda Yıldırım’dı. Kocaeli doğumlu Yıldırım, mezun olmasının gururunu yaşadığını ifade etti.

Hava Harp Okulu birincisi ise 23 yaşında olan Teğmen İkra Kuyumcuy’du. Kuyumcu İzmir Amerikan Lisesi’nden mezunu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu