Eğitim

HAVELSAN’ın A320 simülatörü IFTC’de

Havacılıkta uzun yıllardır başarılı yatırımlara imza atan Gözen Holding’in eğitim merkezi IFTC, HAVELSAN’dan Airbus A320 tipi ilk simülatörünü teslim aldı. Antalya’da kurulan simülatör aynı zamanda sertifikalandırılarak EASA Seviye D (Level D) standartlarına kuruldu.

EASA Level D sertifikası

IFTC’den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Gözen Holding’in gururlu bir üyesi olan Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi’nde (IFTC) önemli bir kilometre taşını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Ankara merkezli lider bir uçuş simülatörü üreticisi olan HAVELSAN ile işbirliği yaparak, en yeni Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörümüz (FFS) için rekor sürede EASA Seviye D sertifikasını başarıyla kurduk ve elde ettik.

Bu başarı, IFTC’nin Türkiye’nin önde gelen bağımsız simülatör eğitim merkezi olarak konumunu daha da sağlamlaştırıyor ve İstanbul ve Antalya merkezlerimizde üst düzey eğitim ortamları sunuyor. Airbus A320 ve Boeing B737NG uçakları için beş Tam Uçuş Simülatöründen oluşan bir filoyla, pilot eğitim ihtiyaçlarını benzersiz bir hassasiyet ve mükemmellikle karşılayarak küresel olarak havayollarına ve ATO’lara olağanüstü destek sağlamaya devam ediyoruz”

 

HAVELSAN ile Gözen Holding arasındaki anlaşma geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti. HAVELSAN, Temmuz ayı için kurulum konusunda taahhütünü yerine getirdi.

Böylelikle Türk Hava Yolları’nın ardından HAVELSAN ikinci kullanıcı olarak IFTC’ye teslimatı gerçekleştirmiş oldu. HAVELSAN, IFTC için Airbus A320 NEO/CEO simülatörünü 3 farklı motor tipi ile eğitim sağlayacak.

Halen IFTC’nin İstanbul ve Ankara merkezlerinde toplam 6 adet uçuş simülatörü bölgedeki bir çok havayolu şirketine hizmet veriyor.

THY’ye 5 adet simülatör teslim edildi

Son yıllarda sivil simülatör konusunda başarılı çalışmalara imza atan HAVELSAN, Türk Hava Yolları’na beşinci simülatörünü geçtiğimiz mayıs ayında teslim etmişti.

HAVELSAN bugüne kadar Boeing 737NG, 737 Max ve Airbus A320 CEO/NEO simülatörlerini THY’ye teslim etti. 

Halen iki adet A320 tipi simülatörün THY için üretimi devam ediyor. HAVELSAN yabancı müşteriler için de simülatör satışı konusunda görüşmeler yapıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu