Eğitim

HAVELSAN THY’ye 5’inci simülatörünü teslim etti

Son yıllarda sivil simülatör konusunda başarılı çalışmalara imza atan HAVELSAN, Türk Hava Yolları’na beşinci simülatörünü teslim etti.

Üretimi tamamlanan Airbus A320 CEO/NEO serisi için HAVELSAN’dan şu açıklama yapıldı:

“Milli havayolu şirketimize 5. milli simülatör teslimatı  HAVELSAN mühendisleri tarafından özgün olarak geliştiren Airbus A320 Simülatörü, Türk Hava Yolları’na teslim edildi.

Airbus A320 CEO/NEO ve Boeing B737MAX Tam Uçuş Simülatörü ile uçuş eğitim cihazları tedariki için 2018 yılında iki milli şirketimiz arasında imzalanan sözleşme kapsamında 5. simülatör teslimatı da gerçekleşmiş oldu. Pilotlarımızın eğitimine sağladığımız simülatörlerimiz Türk Hava Yolları’na hayırlı olsun”

EASA’dan sertifika aldı

HAVELSAN, geçtiğimiz günlerde Airbus A320NEO/CEO simülatörü için Avrupalı havacılık otoritesi EASA’dan sertifika almıştı.

Level D, sıfırdan tip eğitimi alacak pilotlar için büyük önem taşıyor. Her türlü hava şartının, arıza durumunun simüle edilebildiği sistem ile tip eğitimi veriliyor. Bu açıdan Level D, simülatör üretiminde en üst seviyeye işaret ediyor.

Üç adet teslim edilecek

Türk Hava Yolları için HAVELSAN 3 adet A320 simülatörü için anlaşma imzalamıştı. İlk simülatörün teslimatının ardından diğer ikisinin de üretim çalışmaları sürüyor.

Daha önceden de HAVELSAN THY için Boeing 737NG ve 737 MAX simülatörü teslim etmişti.

IFTC de HAVELSAN müştesi oldu

HAVELSAN tarafından geliştirilen Airbus A320NEO/CEO simülatörünün yeni müşterisi Gözen Holding bünyesindeki IFTC olmuştu. HAVELSAN ile IFTC arasındaki sözleşme, ABD’de Orlando’da gerçekleştirilen Dünya Havacılık Eğitim Zirvesinde imzalanmıştı.

Simülatör için canlı yayını kaçırmayın

Simülasyon teknolojilerinde gelecekte bizleri neler bekliyor, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik simülasyonun geleceğini nasıl etkileyecek?

Tolga Özbek’in sunumu, HAVELSAN Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü Mehmet Onur ÖZÇELİK’in anlatımıyla, TeknoPod Canlı yayınının konusu simülatörler. Yayın hem HAVELSAN, hem de kanalımızdan 30 Mayıs 2024 Perşembe saat 20.00’de, canlı yayında.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu