Kariyer

Pegasus’un yeni yönetim kurulu üyesi Ayşegül İldeniz

Pegasus Havayolları’nın yönetim kurulunda değişikliğe gidildi. Esas Holding’in şirketi satın almasından bu yana yani toplam 16 yıldır yönetim kurulu üyeliği yapan Hüseyin Çağatay Özdoğru’nun yerine Ayşegül İldeniz atandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Aralık 2006’dan bu yana Şirketimizde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Sayın H. Çağatay ÖZDOĞRU, 16 Eylül 2022 tarihi itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Sayın Çağatay ÖZDOĞRU’ya Şirketimize son 16 yıldaki katkılarından dolayı Pegasus Ailesi olarak teşekkür ederiz.

Kurumsal Yönetim Komitesinin teklifi doğrultusunda Yönetim Kurulumuzun aynı tarihli kararıyla Türk Ticaret Kanunu’nun 363’ncü maddesi hükümleri uyarınca ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulmak üzere Sayın Ayşegül İldeniz kalan görev süresi için boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiştir. Sayın Ayşegül İldeniz’in Şirketimizde bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapabilmesi Sermaye Piyasası Kurulu’nun kurumsal yönetim düzenlemeleri çerçevesinde Kurul’un uygun görüşüne tabi olup söz konusu Kurul görüşünün alınması için gerekli başvuru yasal süresi içerisinde gerçekleştirilecektir.” 

İldeniz yapay zeka konusunda çalışıyor

Ayşegül İldeniz 16 Eylül 2022 itibarıyla icrada görev almayan Pegasus Yönetim Kurulu üyesi olarak görevlendirilmiştir. Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi ve Türkiye’deki tecrübesiyle inovasyon, teknoloji ve gelecek vizyonu konularında öncülük yapmaktadır. Ayşegül İldeniz Türkiye’de farklı şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır. 2016 ila 2018 yılları arasında nesnelerin interneti (IoT) ve akıllı enerji alanında faaliyet gösteren halka açık bir teknoloji şirketi olan Silver Springs Networks (SSNI) bünyesinde Operasyon Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapmıştır”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu