Haberler

CANiK’ten ödülle METE serisi tabancalara iki yeni mikro model

Silah dünyasının Oscar’ları olarak bilinen ICA ödüllü METE MC9 platformunun tamamlayıcı ailesi olan MC9 L ve MC9 LS isimli iki yeni versiyonun ABD’de lansmanı yapıldı. Önümüzdeki haftalarda ülkemizde de satışa sunulacak olan modeller, günlük taşıma yapan kullanıcıların beklentilerini en üst seviyede karşılamaya yönelik olarak tasarlandı.

CANiK, ödüllü tabancası olan METEC MC9 serisine 2 yeni mikro model ekleyerek bu alanda global pazarda ürün portföyünü genişletiyor. Yeni MC9 L ve MC9 LS modelleri, önceki MC9 platformuna göre daha yüksek kavrama yüzeyi ve artırılmış kapasite sunarak hem profesyonel kullanıcılar hem de ateşli silah meraklıları için benzersiz bir deneyim vaat ediyor.

Özellikle MC9 LS modeli, daha uzun namlu ve artan görüş mesafesi ile atış hassasiyetini önemli ölçüde artırırken MC9’un gizli taşımaya uygun ince yapısını barındırıyor.

Her iki model de çift sıralı 9×19 milimetre 17+1 fişek kapasitesi şarjör ile donatılmış olarak piyasaya sunuluyor. Bu da kullanıcıların daha fazla fişek taşımasını, ev ve kişisel güvenlik açısından daha fazla güvenli hissetmesini sağlıyor.

MC9 L modeli, 17 mermi kapasitesine sahip gövdesi 159,50 mm toplam uzunluk ve 81 mm namlu boyu ile daha yüksek mermi kapasitesini mikro kompakt tasarımla bir araya getiriyor. 630 gr boş ağırlığı sayesinde hafif ve taşınması kolay olan bu model, hem gizli hem de açık taşımaya uygun bir seçenek sunuyor. Uzatılmış kunduz kuyruğu yapısı ve uzatılmış gövdesi geri tepme kontrolünü artırarak, mikro kompakt bir tabancada atıcıya, daha rahat ve hızlı bir atış deneyimi sunuyor.

Görsel netlik ve performans

Tüm CANiK platformlarında olduğu gibi optik uyumlu olan MC9 L, özellikle MECANIK MO1 optik ile birlikte kullanıldığında, görsel netliği ve performansı bir araya getirerek atıcıya avantaj sağlıyor.

MC9 LS modeli ise 171 mm toplam uzunluğu ve 92.5 mm namlu uzunluğu ile öne çıkıyor. MC9 LS, 674 gr boş ağırlığı ile performans ve konforu bir arada sunuyor. Özellikle daha uzun namlu boyundan dolayı artırılmış görüş mesafesi, hedeflere daha kolay odaklanmayı sağlayarak profesyonel kullanıcılara önemli bir avantaj sunuyor. MC9 LS modeli de tıpkı MC9 L gibi 17+1 fişek kapasitesi ve mikro-optik uyumlu tasarıma sahip.

MC9 L ve MC9 LS modelleri, CANiK’in mikro kompakt ürün portföyüne önemli bir katkı sağlayacak. Özellikle kişisel savunma ve günlük taşıma amacı ile geliştirilen bu modeller, yüksek fişek kapasitesine, uzatılmış gövdeleri ile de geri tepmeye karşı atıcıya daha fazla kontrol verme özelliklerine sahip. MC9 modelinde de olduğu gibi optik uyumluluğu ile de kullanıcıların günümüzün modern nişangah opsiyonlarını kullanımına sunmakta.

Mikro kompakt tabanca kategorisinde MC9 ile dünyada önemli bir pazar payı alan CANiK, bu iki yeni model ile de bu alanda daha fazla kullanıcıya ulaşacak. CANiK, bu yeni modelleri ile sektördeki konumunu daha da güçlendirecek.

CANiK 26 yaşında

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu