Haberler

Bomba ihbarı ile Erzurum’a inen Vistara uçağının yolcuları 30 saat sonra dönebildi

Geçtiğimiz cuma günü tuvalette bulunan bomba notunun ardından Erzurum’a acil iniş yapan Hindistan merkezli Vistara Havayolları uçağının yolcuları, yaklaşık 30 saat süren arama ve kontrol çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün gece 22.30’da Hindistan’dan gönderilen bir başka uçakla Almanya’ya uçtu.

Bomba ihbarı yapılan diğer Boeing 787 tipi uçak ise bu sabah 06.00’da boş olarak Hindistan’dan getirilen uçuş ekipleri ile birlikte Mumbai’ye götürüldü.

Tuvalette not bulundu

Hindistan merkezli Vistara Havayolları’na ait yolcu uçağı Mumbai-Frankfurt seferi sırasında kabin ekibi tuvalette üzerinde “Uçakta bomba var” notu bulmuştu. Sonrasında güvenlik kuralları nedeniyle 787 tipi uçak bölgede en büyük havalimanı olan Erzurum’a iniş gerçekleştirmişti.

Erzurum Havalimanı’nda AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edilmesinin ardından 247 yolcu ile mürettebat tahliye edilerek kabin ve kargoda arama yapıldı. Ayrıca tüm yolcular da tek tek bagajları ile birlikte arandılar.

Arama çalışmalarına özel eğitimli köpekler de katıldı. Çalışmalar sonrasında uçakta bomba çıkmadı. İhbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Bu gelişmenin ardından Hindistan’dan getirilen yeni uçak ile seferin devamı gerçekleştirildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu