HaberlerKariyer

Boeing’in yeni CEO’su Rockwell Collins’ten

Boeing’in uzun süredir beklenen CEO’luk görevine Robert “Kelly” Ortberg atandı. 8 Ağustos’tan itibaren Amerikan havacılık ve uzay devinin yeni patronu olacak Ortberg, daha önceden Rockwell Collins şirketinin de CEO’luğunu yapmıştı.

ABD’li imalatçının CEO’su David Calhoun’un 2024 yılı sonuna kadar görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Yaklaşık 6 aydır yeni CEO arayışındaki Boeing sonunda Ortberg’te karar kıldı. Calhoun ise yıl sonu itibari ile Boeing’ten emekli olacak.

Ortberg, 2013 yılında Rockwell Collins’in CEO’su oldu ve 2018 yılında United Technologies ile entegrasyonunu, ardından Raytheon ile birleşmesini ve RTX olarak yeniden markalaşmasını yönetti. 2021 yılında gruptan emekli oldu.

Üniversitede makine mühendisliği eğitimi alan Ortberg aynı zamanda Havacılık Endüstrileri Derneği’nin yönetim kuruluna başkanlık görevinde bulundu.

Boeing, Ortberg’in atanmasının “son birkaç ayda kapsamlı ve kapsamlı bir arama süreci” ile başladığını açıkladı. Yeni CEO ayrıca imalatçının yönetim kurulunda da görev yapacak.

Hem kaza hem imalat sorunları

Boeing, 737 Max’lerin arka arkaya gelen kazaları ardından da hem 787 hem de 737’lerdeki imalat sorunları ile son yıllarda ciddi kan kaybetmişti.

Bu gelişmeler sonrasında Boeing’in iki CEO’su görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu