Haberler

Boeing’in CEO’su krizle geldi, krizle gidiyor

Boeing 737-9 MAX uçağında geçtiğimiz ocak ayında yaşanan acil çıkış kapısı krizinde fatura CEO Dave Calhoun’a çıktı. 2020’de göreve 737 MAX krizi ile gelen Calhoun, yıl sonu itibari ile görevinden ayrılıyor. Boeing yeni bir CEO arayışında.

Boeing’te ayrıca Ticari Uçaklar Bölümü Başkanı Stan Deal da emekli oluyor. Deal yerine Boeing Ticari Uçaklar Operasyon’dan sorumlu başkan yardımcısı Stephanie Pope getiriliyor.

Boeing, 2019 ve 2020 yıllarında 737 MAX uçaklarıyla ilgili iki kaza yaşamıştı. Yazılım eksikliği tespit edilen kazaların ardından ABD Senatosu soruşturma açmış, o dönemi CEO’su Dennis Muilenburg istifa etmişti. Muilenburg’un yerine de Calhoun göreve başlamıştı.

Yeni yönetim

Boeing bu yıl sonunda görevinden ayrılacak CEO’nun yerine halen aday arayışında. Şirketin içinden veya dışarıdan bir yöneticinin getirilmesi hedefleniyor. Ancak 737 MAX, ardından 787 Dreamliner konusunda yaşanan imalat sorunları, 777X teslimatlarının uzaması şirketin sivil pazardaki en büyük baş ağrılarını oluşturuyor.

Boeing’in maliyetlerini kısıp Avrupalı rakibi Airbus ile daha iyi rekabet edebilmesi için radikal adımların atılabileceğine dikkat çekiliyor.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanlığına atanan Stephanie Pope, şirketin Global Hizmetler Şefi ve Ticari Havacılık Bölümü Finans Şefi olarak çalışmıştı. Geçen Ocak ayında da yeni oluşturulan bölümün başına getirilmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu