Haberler

Atlas Air’den Boeing 777 kargo uçağı siparişi

Atlas Air Worldwide Holdings bugün, özel uluslararası geniş gövde hava taşımacılığına yönelik müşteri talebine yanıt olarak dört yeni Boeing 777 kargo uçağı sipariş ettiğini duyurdu. Uçaklar özellikle hızla büyüyen e-Ticaret ve Ekspres pazarlarında kullanılacak.

Atlas Air Worldwide Holdings’in tamamına sahip olduğu yan kuruluş olan New York merkezli kargo havayolu olan Atlas Air, dört yeni 777-200LRF’den ilkinin Kasım 2022’de, diğer üçünün ise 2023’te teslim alması bekleniyor. Bu yatırım, Atlas’ın şu anda işlettiği 14 kargo uçağını içeren 777 filosuna eklenecek.

haber.aero’da yer alan habere göre; aralık ayında verilen sipariş ile Boeing’in kargo uçağı ailesi için yeni üretim ve dönüştürülmüş modeller de dahil olmak üzere 2021 rekorunu kırmış oldu. Boeing, Atlas Air gibi hızla genişleyen küresel e-ticaret işini ve gelişen tedarik zincirlerini desteklemesiyle birlikte, küresel kargo filosunun önümüzdeki 20 yılda yüzde 70 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor.

Atlas Air Worldwide Başkanı ve CEO’su John W. Dietrich, “Bu dört yeni 777 ile mevcut ve potansiyel müşterilerimiz için filo ve hizmet tekliflerimizi genişletmekten heyecan duyuyoruz. Sektördeki en iyi ekibin yanı sıra inovasyona ve ihtiyatlı filo yönetimine odaklanmamızla Atlas, dünyanın gelişen ihtiyaçlarına hizmet ediyor.” dedi.

“Gelecekteki ihtiyaçları karşılayacağına eminiz”

9.200 km menzile sahip 777 Freighter, önceki uçaklara kıyasla yakıt kullanımını ve karbon emisyonlarını azaltırken maksimum 102 ton yükü taşıyabiliyor. Bu yetenek ve verimlilik, kargo operatörleri için önemli ölçüde tasarruf da sunuyor.

Boeing Ticari Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ihssane Mounir, “Hava taşımacılığında dünya lideri olan Atlas Air Worldwide’ın bir kez daha Boeing ve kargo uçağı ailemizle büyümeyi seçmesinden onur duyuyoruz. Bu yeni 777 Freighter, Atlas’a müşterileri için daha fazla kapasite, yakıt verimliliği ve operasyonel esneklik sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Ihssane Mounir, “Hava kargo talebi artmaya devam ederken, kargo uçağı ailemizin verimliliğinin, kabiliyetinin ve esnekliğinin şimdi ve gelecekte müşteri ihtiyaçlarını karşılayacağından eminiz.” dedi.

Atlas Air ve Boeing arasındaki ilişki

Atlas Air şu anda 14 adet 777 filosuna ek olarak, mevcut filosunda 49 adet ile dünyanın en büyük Boeing 747 kargo uçağı operatörü konumunda. Daha önce açıklandığı gibi, şirket 2022’de dört yeni 747-8 kargo uçağı teslim alacak ve ilk teslimatın Mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirket ayrıca yurt içi, bölgesel ve uluslararası kargo ve yolcu operasyonları için filosunda 767 ve 737 uçakları da bulunuyor.

Kasım ayı boyunca Boeing, yeni üretim kargo uçakları için 80 sipariş ve dönüştürülmüş modeller için 80’den fazla sipariş dahil olmak üzere kargo uçağı rekorunu aştı. Şirket, 2021 siparişlerini ve teslimatlarını 11 Ocak’ta açıklayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu