HaberlerUzay

Atasever 1,5 saatlik yörünge uçuşunu tamamladı, Türkiye’nin 2. astronotu oldu

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in de içinde yer aldığı “Galactic 07 uzay uçuşu” başarıyla tamamlandı. Toplam 1,5 saat yörüngede kalan araçla Atasever Türkiye’nin ikinci astronotu oldu.

İçinde dört astronot ve iki pilotun olduğu araç New Mexico’daki Spaceport tesisinden 17.30’da taşıyıcı uçak havalandı.

Tuva Cihangir Atasever’in de içinde bulunduğu “VSS Unity” yörünge altı aracı, toplam 1,5 saat uçtu. Ardından Dünya’ya iniş yaparak seferini tamamladı.

Türkiye Uzay Ajansı, görevin başarılı olduğunu duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “Atasever 1.5 saat uzay misyonu icra edecek. Uzay ortamının insan üzerindeki genetik etkilerini takip etmeye dönük bilimsel araştırma deneyi. Uzay aracı şu anda mikro yer çekimi bilimsel deneylerini icra ediyor. 3 dakika sürecek mikro yer çekimi icra olayı. Küresel bilim literatürüne önemli etkisi olacak. Türk gençleri için bir ilham kaynağı olacak. Tıpkı Alper Gezeravcı’nın misyonu gibi.

Kendisi ile bir görüşme yaptık. Kendisini çok hazır gördüm kararlıydı. Bir miktar heyecanlıydı. Ailesi de ABD’de. Süzülerek 90 kilometreden aşağı inecek uzay aracı. Cihangir’in ailesi de bunu bekliyor. Uzay liginin A takımındayız artık. Yeter ki gençlerimiz bu yolda ilerlemeye devam etsin” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu