Haberler

ASELSAN demiryolu sinyalizasyonunda büyüyor

Sadece savunma değil, elde edilen teknolojilerin farklı alanlarda katma değer sağlamasına önemli köprü olan ASELSAN, demiryolu sinyalizasyonunda İstanbul Havalimanı Metro çalışmalarında ikinci ayağa başlıyor. ASELSAN Kağıthane-İstanbul Havalimanı’ndan sonra Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının da sinyalizasyonunu ve ayrıca sürücü, tren kontrol yönetim bilgisayar sistemlerini geliştiriyor. Halen ASELSAN, Darıca-Gebze arasındaki hatta sinyalizasyon sistemini TÜBİTAK ile kuruyor.

Görgün açıkladı

SAHA MBA tarafından tarafından hazırlanan Savunma Teknolojilerinin Sivil Yaşama Yansımaları Toplantısı’na katılan Prof. Dr. Haluk Görgün, çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra farklı konularda gelen soruları yanıtladı.  SAHA organizasyonu ile hayata geçirilen programda zaman zaman sektör liderleri katılarak eğitim veriyor.

250 mühendis görev yaptı

Görgün, yazılım konusunda güvenlik standartlarının aynı derecede olduğunu söyleyerek bu konuda  tecrübeleri aktardıklarına dikkat çekti:

“ASELSAN sivilde yer almaya devam edecek. Marmaray’da Darıca Gebze hattında TÜBİTAK ile birlikte ASELSAN’ın sinyalizasyon kullanılacak. Bir sonraki adım, İstanbul Havalimanı’ndan Halkalı’ya devam edecek metro çalışmasında. Bu projenin anlaşmasını yaptık. ASELSAN sadece sinyalizasyon değil sürücü, tren kontrol yönetim bilgisayarları uzun yıllardır geliştiriyor. Bu alanda çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Sinyalizasyon sistemi üreten 5 ülkeden biriyiz

Metro sinyalizasyonu özel sistemler ve yazılım gerektiren bir sistem. Bu konuda dünyada sistem geliştiren çok az sayıda ülke var. Türkiye’nin en büyük savunma kuruluşu olan ASELSAN, 3 yıllık çalışma ile sinyalizasyon sistemini geliştirdi. Böylelikle Türkiye ASELSAN’ın attığı adım ile bu alanda sistem geliştiren 5 ülkeden biri oldu.

Sürücüsüz çalışıyor

“Yeni Nesil Metro Sinyalizasyon Sistemi”, diğer tüm sistemlerin en iyi özelliklerini taşıyan sürücüsüz sistem olarak ön plana çıkıyor. En son teknoloji ile tasarlanan yenilikle, yurt dışına bağımlılık da ortadan kaldırılmış olacak.

SAHA MBA sektöre eğitim veriyor

SAHA MBA’in amacı kaliteli eğitim programları ile sektörün farklı bir bakış açısı yakalamasını sağlamak. Bu konuda hedef, hem küçük hem de büyük şirketlerin sahiplerinden ikinci kuşağa, profesyonel yöneticilerine kadar ulaşmak.

Detaylı bilgi için: https://sahaakademi.com/tr/saha-mba/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu