Haberler

Antalya Havalimanı’nda pist tamiri rötarlara neden oldu

Antalya Havalimanı pistinde dün meydana gelen yüzey bozulması sonrasında yaşananlar hava trafiğini olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçak farklı meydanlara yönlendirilirken Antalya Havalimanı’nda uçak park yeri kalmadı.

Dün biri askeri ikisi de sivil toplam 3 piste sahip olan Antalya Havalimanı’nda 36C pistinde hasar tespit etti. Yüzey bozulmalarının hem uçakların iniş takımlarına, hem de önden havayı çeken jet motorlarında yabancı madde hasarı oluşmaması için ekipler yönlendirildi. 36C pistinde çalışma başladı.

Bu çalışma sırasında da havalimanı trafiği tek piste yönlendirildi. Tamir ve bakım işlemi için piste araçlar alındı.

Çalışmalar devam ederken Antalya’da hava durumu giderek kötüleşti. Fırtınaya dönüşen rüzgar ile birlikte havalimanında uçuşlar durduruldu.

Yaz yoğunluğunun başlaması nedeniyle çok sayıda uçak havada beklemeye başladı. Sürenin uzamasının ardından yolcu uçakları farklı meydanlara yönlendirildi. Antalya Havalimanı uçak park alanında ise kalkışların yapılamamasından dolayı yoğunluk oluştu. Park pozisyonları tükendi.

Fırtına etkisi

Benzeri bir durum geçtiğimiz cuma günü (7 Haziran 2024) de meydana gelmişti. Fırtına nedeniyle limit dışı hava şartları sonrasında uçaklar farklı meydanlara yönlendirildi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu