Uçuş Emniyeti

EASA’dan 737 MAX mesaisi

Amerikan Havacılık Otoritesi FAA’in Boeing 737 MAX uçaklarına tekrar uçma izni vermesinin ardından gözler Avrupalı havacılık otoritesi EASA’ya dönmüştü. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) son dönemdeki mesaisinin önemli bölümünü 737 MAX uçaklarına ayırmış durumda.

İznin önümüzdeki aylar içinde çıkabileceğine dikkat çeken uzmanlar, EASA izninin ardından uçağın Avrupa’da uçabileceğine dikkat çekiyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu konuda EASA kararının ardından SHGM de tekrar uçuş izni için düğmeye basabilir.

SUNEXPRESS’TEN 737 MAX KARARI

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan EASA İcra Direktörü Patrick Ky, soruşturmanın ve araştırmaların devam ettiğine dikkat çekerek “Daha ileri gittik ve uçağın tüm uçuş kontrollerini, tüm mekanizmalarını inceledik.” demişti.

AYRI SİMÜLATÖRDE EĞİTİM

Pilotların zorunlu eğitime tabi tutulması gerekirken, değişikliklerin doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olmak için her uçağın test uçuşundan geçmesi şartı getirildi.

BBC News’in haberine göre, Ky söz konusu uçaklar için “Artık çok güvenli olduklarından eminiz. Kesin olan şey, bundan çıkarılan dersler olduğu ve bizim açımızdan yeni eylemleri tetikleyeceğidir.” diye konuştu.

FAA ONAYINI KAPTAN PİLOT BAHADIR ACUNER DEĞERLENDİRDİ:

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu