Haberler

Üç yıl oldu Onur Air’den ses yok

Onur Air Taşımacılık A.Ş., bünyesinde çalışan 1800 kişinin son üç yıllık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını ödemedi. Alacaklarını tahsil edemeyen farklı kademelerdeki uçuş personeli, yıllardır CİMER üzerinden devlet organlarına başvuru yapmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtiyor.

Firmanın 2021 yılında iflas ettiğine dair haberler çıkmasına karşın, Ticaret Odası kayıtlarına göre hâlâ faal görünüyor.

BirGün’den Bilge Su Yıldırım’ın aktardığı habere göre, uçuşların durmasının ardından firma, yeni bir ortak alınacağı gerekçesiyle çalışanlarını oyaladı. Ancak 10 Nisan 2023 tarihinde, 1800 personelini işten çıkardı.

Personellere SGK üzerinden gönderilen mesajda, işten çıkarmaların “işçi tarafından zorunlu olarak iş sözleşmesinin feshi” (23. Madde) kapsamında yapıldığı belirtildi. Firma, 2020 yılından beri ödemediği maaşların yanı sıra, kıdem tazminatlarını da ödemedi.

Bir uçuş personeli, BirGün’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Şirketin genel müdürlük binası kira sorunları nedeniyle boşaltıldı. 2020 yılından bu yana 1800 kişilik ekip olarak kıdem tazminatımızı, maaşlarımızı ve diğer alacaklarımızı alamıyoruz. Ayrıca, iflas haberlerinin asılsız olduğunu ve Ticaret Odası’nda firmanın hâlâ faal olarak gözüküyor”

Firmanın uçaklarının Antalya ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda park hâlinde olduğunu söyleyen personel, “Sadece bir iki uçağını satsa bizim mağduriyetimizi gidermeye yeter” diye ekledi.

Firmanın sahibi Hamit Cankut Bagana’nın, 2008 yılında vergi rekortmenleri listesinde 39. sırada yer aldığına dikkat çeken personel, Bagana’nın hâlâ çok sayıda otele ve “OMS” adlı uçak bakım parça tedarik şirketine sahip olduğunu belirtti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu