Savaş

Hizbullah’ın radardan tespit edilemeyen İHA’sı İsrail üssünü vurdu

İsrail’de Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah’ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 asker hayatını kaybetti. 7’si kritik toplam 58 asker de yaralandı.

Hizbullah tarafından kamikaze İHA’lar Hayfa yakınlarındaki Binyamina bölgesindeki Glolani Tugayı İHA Eğitim Filosu’na atıldı. İlk belirlemelere göre Hizbullah iki adet İHA’yı hedefine yolladı.

İHA’lar, deniz üzerinden uçarak Hayfa’ya ulaştı.

İkinci İHA radardan tespit edilemedi

İsrail’in Yediot Ahranot gazetesinde, İsrail ordusuna dayandırılan haberde, Hizbullah’ın gönderdiği İHA’nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi. Bu sırada bir İHA’nın denize düştüğü tespit edildi. Ancak ikinci İHA uçuşuna devam etmesine rağmen radardan tespit edilemedi.

Sonrasında İHA’nın askeri yemekhani vurdu. Olay sırasında 4 İsrail askeri hayatını kaybederken 7’si kritik 58 asker de yaralandı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı “Glolani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla” saldırı düzenlendiği belirtildi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu