Savaş

İran’ın füze saldırısı Ortadoğu’da hava trafiğini durdurdu

İran’ın dün gece İsrail’de yaptığı ve yaklaşık ateşlediği 200 balistik füze ile Ortadoğu’du hava trafiği durdu. Füze atışlarının üzerinden yaklaşık 24 saat geçmesine rağmen risk nedeniyle Irak, Ürdünve Lübnan Hava Sahaları sivil uçuşlara kapalı.

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’a karşı operasyonunun ardından İran’ın cevabı dün gece geldi. Bir çok İsrail birliğine ve MOSAD’ın ana merkezine çok sayıda balistik füze fırlatıldı. Bu füzelerin bir bölümü Demir Kubbe sistemini aşarak İsrail’deki hedeflerini vurdu.

Hava saldırısı nedeniyle Irak ve Ürdün hava sahaları uçuşlara kapatılırken, bölgede uçan havayolları rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise geri dönerek kalkış yaptıkları havalimanlarına yöneldi. Bu uçakların bir bölümü de İstanbul Havalimanı’na indi.

THY’den sefer iptali

Olayların hemen ardından Türk Hava Yolları bölgeye seferlerini durdurdu. Irak ve Ürdün seferlerine ara verildi. Lübnan’a ise THY geçen hafta artan risk nedeniyle durdurma kararı almıştı.

Pegasus 3 ülkeye seferlerini durdurdu

Gelişmelerin hemen arkasından Ürdün, Irak ve Lübnan hava sahalarında halen sivil uçuş yasağı sürüyor.

Pegasus Havayolları, Ortadoğu’da devam eden gerilim nedeniyle 3 ülkeye yapacağı uçuşlarını iptal etti.

İran-İsrail gerilimi nedeniyle Pegasus’un İran, Irak ve Ürdün’e bugün ve yarın yapılacak olan uçuşların iptal edildiği bildirildi. Pegasus ayrıca daha önce Lübnan seferlerini 8 Ekim’e kadar askıya aldığını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu