Savunma

Türkiye S-400’lerin İncirlik’te depoya konulmasına karşı

Son günlerde ABD’nin Türkiye’ye “S-400’leri verin, F-35 Programı’na dönün” iddialarına yalanlama geldi. CNN Türk’ten Yunus Paksoy’un canlı yayında konuğu olan Akif Çağatay Kılıç, “F-35 konusunda duruşumuz belli” dedi.

Yunan Kathimerini Gazetesi‘nin özel haberine göre, ABD’li yetkililer S-400 hava savunma sistemiyle ilgili olarak Türkiye’ye yeni bir teklifte bulundu. Haberde ABD’li yetkililer, Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satışının önündeki engeli kaldırmak için Rus füze sistemlerinin ‘yumuşak’ bir şekilde devre dışı bırakılmasını önerdi.

Haberde, ABD’nin yaz aylarında Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın almasıyla ilgili sorunun çözümüne yönelik ayrıntılı bir teklif sunulduğuna dikkat çekildi.

Kılıç soruları yanıtladı

New York’ta Yunus Paksoy’un sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, F-35, S-400 konusu hakkında açıklamalar yaptı.

Kılıç, “Bizim F-35 konusunda duruşumuz belli. Ödemesini yapmış olduğumuz bir savunma sanayii ürünü bize teslim edilmeli” dedi.

İddialarla ilgili olarak da Kılıç “Bu haberin kaynağı Yunan basını dediniz, onlara sormak lazım” diye konuştu. 

ABD’den yeni teklif: “S-400’ler İncirlik’e yerleştirilirse Türkiye F-35 programına dönebilecek”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu