Fuar

MKE yeni nesil ürünleri ile Azerbaycan’da

Bölgenin önemli savunma fuarları arasına giren 5. Azerbaijan Defence Exhibition ADEX 2024’te MKE yeni nesil ürünlerini tanıttı. Fuarın önemli katılımcılarından biri olan MKE, Azerbaycan ile Türkiye arasında geçmişten bugüne oluşan kardeşlik bağı, devlete bağlı faaliyet gösteren ve farklı alanlarda savunma sanayii üretimi yapabilen birçok tesise sahip Azerbaycan ile güçlü ilişkiler kurulmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bu yıl fuara başta Bağımsız Devletler bölgesindeki ülkeler olmak üzere, dünya genelinden toplam 23 ülke, 33 yabancı delegasyon ve 168 farklı firma katıldı. Ayrıca fuarda 52 Türk Savunma Şirketi de yer aldı.

Geniş ürün yelpazesi ile ADEX 2024 Fuarı’nda öne çıkan MKE ürünleri arasında şunlar yer alıyor:

MKE’nin en son ürünlerinden biri olan 7,62mmx39 Piyade Tüfeği,

5.56 mm MPT-55 Otomatik Piyade Tüfeği,

7.62 mm MPT-76 MH Otomatik Piyade Tüfeği

12.7 mm Makineli Tüfek

105 mm ve 155 mm Tank ve Obüs Mühimmatı

40 mm Otomatik Bombaatar

MK serisi Uçak Bombaları

155 mm 52 Cal. Yavuz Obüsü,

5.56 mm, 7.62 mm, 12.7 mm ve 20 mm Fişek Serisi.

Bölgede ve uluslararası ölçekte artan bir pazar payına sahip olan MKE; bu fuarda potansiyel müşteriler ve Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayii Bakanlığına bağlı Üretim Birlikleriyle karşılıklı görüşme fırsatını değerlendirerek ürün ve teknoloji kabiliyetlerimizin tanıtımı ile iş birliğine yönelik faaliyetler yürüterek küresel rekabet gücünü daha da arttırmayı hedeflemekte.

ADEX 2024 Türkiye’nin savunma sanayiindeki gücünü ve yenilikçi çözümlerini tüm dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat sunuyor. Bu kapsamda MKE, Azerbaycan ile uzun yıllardır sürdürdüğü stratejik iş birliklerini derinleştirmeyi ve diğer ülkelerle olan savunma sanayii ilişkinlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu