Vefat

Ünal Aster’in cenazesi 26 Eylül’de defnedilecek

Dün Bursa Yenişehir’de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Öğretmen Pilot Ünal Aster’in cenaze töreni ile ilgili detaylar belli oldu.

Aster için ilk tören, bir dönem görev yaptığı Devlet Opera ve Balesi nedeniyle İstanbul Taksim’de buluan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 14.00’te yapılacak.

Cenaze namazı ise Taksim Camii’nde ikindi namazı sonrasında kılınacak. Ünal Aster İstanbul’da Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Aster’in ailesinin cenazede bir ricası var: “Havacılık camiası mensubu tüm arkadaşların havacı üniformaları ve yanlarına getirdikleri apoletlerle uğurlanması…”

Dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada sabah 08.10’da Bursa Yenişehir Havalimanı’nda meydana gelen kazada Öğretmen Pilot Ünal Aster ile Öğretmen Pilot Adayı Emir Gülal Nalcı’nın (42) iniş-kalkış çalışması yaptığı, Fenix Havacılık’a ait TC-UDI kuyruk numaralı eğitim uçağı, kalkıştan kısa süre sonra pistin yanındaki boş araziye düştü.

Uçağın parçaları piste ve araziye yayılırken, Ünal Aster ile Emir Gülal Nalcı, kaza yerinde yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, aza kırım ekibi ilçeye gelip, eğitim uçağının enkazında incelemelerde bulundu. Kazanın nedeni hazırlanacak raporla ortaya çıkacak.

Emir Gülal Nalcı İstanbul’da toprağa verildi

Kazada hayatını kaybeden Öğretmen Pilot Adayı Emir Gülal Nalcı ise bugün toprağa verildi. Bir ay önce bebeği olan Nalcı için öğle namazına müteakip, İstanbul Eyüp’teki Yeşilpınar Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Nalcı, Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu