Vefat

Emirates kabin memuru Dang Humması nedeniyle hayatını kaybetti

Dubai merkezli havayolu Emirates’te görev yapan kabin memuru Mahek Bilakhia, Dang Humması nedeniyle hayatını kaybetti. Hindistan vatandaşı olan Bilakhia, eklem ağrısı ve zayıflık gibi belirtilerle hastaneye başvurmuştu. Talihsiz Emirates kabin memurunun hastanede kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.

Emirates’ten önce Hindistan merkezli Jet Airways’de kabin memuru olarak görev yapan Bilakhia, yatı görevinin bir kaç hafta sonrasında rahatsızlandığı ortaya çıktı.

Dang humması nedir

Genellikle tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen Dang humması, sivrisineklerin ısırması ile insanlara geçiyor. Aedes olarak adlandırılan sivrisineğin taşıdığı virüs ısırmadan bir süre sonra yayılır ve tipik olarak yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, gözlerin arkasında ağrı, eklem ve kas ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı ve deri döküntüsü ile kendini gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaşımına göre, şiddetli vakalar hemorajik ateş veya dang şoku sendromu gibi hayatı tehdit eden komplikasyonlara yol açabilmekte.

Bu bölgede yaşayan halkın yanı sıra uçuş ekipleri de bu tür hastalıklara yakalanabiliyor.

Arkadaşları paylaştı

Yakın bir meslektaşı, Mahek’in vefat haberini Emirates mürettebat topluluğu içinde de dolaşan bir sosyal medya gönderisinde paylaştı. Paylaşımda Mahek “örnek bir kabin memuru” ve sevilen bir arkadaş, nişanlı ve aile üyesi olarak tanımlayarak“O Tanrı’yı, nişanlısını, ailesini, arkadaşlarını ve uçmayı seven inanılmaz bir insandı. Önünde koca bir hayat vardı, ancak muhtemelen son uçuşlarından birinde dang hummasına yakalandıktan sonra bu şekilde alındı” denildi.

Mahek’in Dubai’de hastanede vefat etmeden önce yanında annesinin olduğu öğrenildi.

Kaynak: A Fly Guy’s Cabin Crew Lounge

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu