Haberler

Lübnan’da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazları ve telsizleri patladı

Lübnan devlet medyası ve güvenlik yetkilileri, bugün Beyrut ve diğer bölgelerde yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıda yaralananların önemli bölümünün çağrı cihazı ve telsiz taşıdığı ortaya çıktı.

Bir Hizbullah yetkilisi, saldırının İsrail ile savaşta örgütün maruz kaldığı “en büyük güvenlik ihlali” olduğunu söyledi. İran’ın Lübnan büyükelçisisinin de cihaz patlamasında yaralandığı bildirildi.

AP Haber Ajansı’nın hazırladığı habere göre Lübnanlı üst düzey bir askeri istihbarat yetkilisi ve Hizbullah üyelerinin taşıdığı çağrı cihazlarının patlatıldığını söyledi. İkinci yetkili, bunun bir İsrail saldırısı olduğuna inanıldığını söyledi.

Sosyal medyada ve yerel medyada dolaşan Beyrut’un güney banliyölerinden fotoğraflar ve videolar, ellerinde veya pantolon ceplerinde yaralarla kaldırımda yatan insanları gösteriyordu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah daha önce grubun üyelerini cep telefonu taşımamaları konusunda uyarmış, İsrail’in hareketlerini izlemek ve hedefli saldırılar düzenlemek için bunları kullanabileceğini söylemişti.

Yeni bir saldırı

İsrail’in nasıl bir teknoloji kullanarak bu saldırıyı yaptığı konusu ise henüz soru işareti.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu