Savunma

ASELSAN Balkanlar’da etkisini yeni ofisi ile artırmayı hedefliyor

ASELSAN, Balkanlar ofisini Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te açtı. Ofisin açılışı Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Azim Nuredin, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafından yapıldı.

Son dönemde Balkanlar bölgesinde Türk savunma ürünlerine ilgi yüksek. Bölgesel olarak kurulan bu tür ofisler sayesinde ASELSAN bölgedeki etkinliğini artırmayı planlıyor.

Ofisin açılışında konuşan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

“Yükselen Türkiye’mizin savunma kabiliyetleri dünyanın her yerinde varlığını en güçlü şekilde sürdürmeye devam ediyor! Bugün Kuzey Makedonya ziyaretimiz kapsamında, Aselsanımızın Balkanlar Ofisinin açılışını gerçekleştirdik.

Derin ve tarihsel bağlarımızın olduğu, dost ve müttefik ülkelerimiz arasında yer alan Kuzey Makedonya’da Üsküp’te olmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyuyorum.

Aselsan Balkanlar Ofisimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen Aselsan Ailesini kutluyorum.

Savunma sanayiimizi sınırların ötesine taşıyarak, küresel ölçekte başarılı bir şekilde varlığımızın sürdürülmesinde emeği geçen tüm firmalarımıza ve çalışanlarımıza da bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Hedeflerimiz doğrultusunda her geçen gün bu imkan ve kabiliyetlerimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyor, bunun için hem ulusal hem de uluslararası alanda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu