Haberler

Hizbullah’ın füzeleri İsrail hava sahasını kapattı

Hizbullah’ın dün gece İsrail’e başlattığı füze saldırısı nedeniyle Ben Gurion Havalimanı kapatıldı. İsrail 48 saatlk olağanüstü hal ilan etti.

Lübnan Hizbullahı, Beyrut’ta komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e karşı başlattığı saldırıların ilk aşamasını 320 füze ile tamamladığını açıkladı. Ayrıca kamikaze İHA’lar da İsrail’deki hedeflerini vurdu.

Hizbullah saldırı ile ilgili bir açıklama yaparak “Allah’ın yardımıyla, ilk aşama başarıyla tamamlandı” ifadelerine yer verildi.

48 saatlik olağanüstü hal ilan edildi

Hizbullah’ın saldırılarının ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinde 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan etti. İlk adım olarak Ben Gurion Havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Ayrıca açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300 kişiyi aşan toplantılar yasaklanırken, kuzeydeki plajlar ve birçok sosyal alan da geçici olarak kapatıldı. Bu önlemler Tel Aviv ve İsrail’in kuzeyinde uygulanmaya başlandı.

Gazze’deki saldırılarda can kaybı artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda sadece dün hayatını kaybedenlerin sayısı 63’e çıktı. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah’taki saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybederken, bölgede sivil can kayıpları artmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu