Havayolları

AB Mahkemesi, Southwind’in uçuş yasağını kaldırma girişimini reddetti

Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Southwind Airlines’ın iddia edilen Rus bağlantıları nedeniyle yürürlüğe giren bir Avrupa uçuş yasağını kaldırma girişimini reddetti.

Cirium.com sitesinin haberine göre Mahkemenin 6 Ağustos’ta verdiği kararda, Hakim Marc van der Woude, Southwind adı altında uçuşlar gerçekleştiren Cortex Havacilik ve Turizm Ticaret’in, Mart 2024’te AB yönetmeliği No 833/2014 uyarınca yürürlüğe giren bir uçuş yasağını kaldırmayı amaçlayan başvurusunu reddetti.

Ne olmuştu?

Finlandiya’nın 28 Mart 2024 tarihinde Avrupa Birliği’ne (AB), yaptığı şikâyet üzerine Türk tescilindeki Southwind Hava Yolları’na hiçbir delil ve somut gerekçe sunulmadan Rusya ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla hava sahası yasağı getirilmişti.

Yasağın ardından Southwind Havayolları karşı adım için hukuki olarak yürütmenin durdurulması için adım atmıştı.

Finlandiya’nın Ulaştırma ve İletişim Ajansı Traficom, 23 Mart’ta Southwind Airlines’a Finlandiya’ya uçuş yapmasına izin verilmeyeceğini bildiren bir açıklama yapmıştı.

Traficom Genel Müdürü Jarkko Saarimaki, ”Genel değerlendirmemiz, Southwind Airlines’ın önemli mülkiyetinin ve etkin kontrolünün belirtilen Türk bireyler veya şirketler tarafından tutulmadığını gösteriyor. Havayolunun ve kontrolünün Rus paydaşlarla bağlantılı olduğu sonucuna vardık” açıklamasında bulunmuştu.

Southwind’in Avrupa uçuşlarına yasak

Southwind: Haksız şikayetten Finlandiya uçuş yasağı uyguladı

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu