Kara Kuvvetleri

BARKAN robotik kol ile bomba imha görevinde

HAVELSAN tarafından geliştirilen ve Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren BARKAN İnsansız Kara Aracı, entegre edilen robotik kol ile yeni bir görevde de kullanılmaya başlandı.

Paletli İKA için paylaşımda bulunan HAVELSAN, BARKAN’ın yeni görevini şu şekilde paylaştı:

“2023 yılında envantere giren, kahraman ordumuzun otonom gücü BARKAN, yeni kabuller için zorlu testlere devam ediyor. Farklı tip silah sistemleri entegre edilebilen BARKAN, robotik kol özelliğiyle bomba imha görevini de yerine getirebiliyor.

Türkiye’nin otonom gücü BARKAN; GPS bağımsız görev yapabiliyor, link kaybında eve dönebiliyor, geleceğin harekat alanına uygun şekilde sürü harekatını başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. BARKAN; üzerindeki yük taşıma sepetiyle yaralı tahliyesinde kullanılabiliyor, KBRN Görev Sistemi ile olası tehditlere karşı görev yapabiliyor”

Yeni silah sistemleri kullanımda

HAVELSAN tarafından geliştirilen İnsansız Kara Aracı (İKA) BARKAN’a, UNIROBOTICS’in TROKAN LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS) takıldı. BARKAN’ın bir başka yeni silah sistemi de REPKON 40 mm otomatik bomba atar oldu.

Geçen yıl envantere giren ve sahada kendini ispat eden BARKAN, yeni silah sistemleri ile atış gücünü artırıyor. BARKAN’a, SYS Grubu şirketlerinden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen, TRAKON LITE UKSS entegre edildi.

UNIROBOTITCS, geçtiğimiz haftalarda, DEARSAN Tersanesi tarafından geliştirilen İnsansız Deniz Aracı SALVO’ya Milli Deniz Tipi TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS) entegre etmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu